Bloggtorka

Inte tror ni att jag har kommit ihåg bloggen. opps!!!
Tänka er jag har glömt er Jag har jobbat sedan tolv och stängde nu. Ja och ikväll så blir det Rockoff Matilda och jag ska stå längst fram med Malin och Linda har pluggat låtar nu .
Solen skiner :) Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om .
Ja om man ska byta kläder och äta lite mat .

Tävling igen... :)

Är med och tävlar! Vill du också vara med? Klicka här! :D
:)

Älskar er läsare!

Speciellt ni alla som skriver en kommentar också! :) 
I <3 U! 
Ni som kommenterar behöver inte skriva nåt så stort och sånt... Bara nåt litet gör att jag verkligen LER stort :) 
Hoppas att ni alla har de bra!
Kramisar
<3 

Btw.... Funderar på om jag och Fanny ska å ha en frågestund. Vad tycker ni? :) Skulle de va kul elr? Fast då vill jag jätte gärna få lite frågor med! :P 

KRAMISAR ALLA!
<3

Tävling :)





Vill ni va med?
Klicka HÄR!



Äntligen!

HEJ!
Äntligen så kan jag skriva ett inlägg om ridningen! Och för att jag har tid nu med å blogga. Men japp! Idag så vakna jag ungefär 8 då de small till riktigt ordentligt. Då va det åskan... Jag gick ner å såg på tv. Titta ut genom fönstret och då va de inge regn eller sånt, tänkte då att de sku gå över. Men mitt i allt så kom det JÄVLIGT mycket regn. SATAN! Min häst har sitt Boett eksem täcke, vitt, på sig och han går och rullar sig... NEJJ! De va så jag tänkte då. Men jag och pappa gick efter dem och satte in pollarna i boxarna. Tog av täcket och han hade inte lyckats skita ner de så mkt, tur!!! 
Sen gick jag in och åt då. När solen hade kommit fram igen så gick vi ut och red. Det gick skit bra!
Fanny red efter mig så jag va helt själv me Blakkur på banan idag, skönt! Vi red ganska länge upp då, i skritt. Så trava vi mkt på volten, han har blivit så stel nu när han ha fått gått ledigt och töltat mkt.... :/ Men de gick bra sen när vi fick det! Underbara häst! <3 Snart kommer nog min sadel hit å, borde komma NU tkr jag. För imorrn är de fredag och då ha de tagit en vka för den och det är lite läänge tkr jag då, :) 
JEPP!
Efter ridningen så jobba jag, kom just upp från jobbet och hoppade i duschen. Ska iväg på RockOff ikväll igen :) PEPPA THE ARK då! ;) Hahha :D elr så int........
Men ja, ska se på de i alla fall! :P Så ska jag gå och klä på mig nu och fixa iordning allt, ikväll ska vi äta på Arken Garden också så det ska bli najjs! :) Så ska jag nu också gå ner med hö till min polle!
Bye!
Kramisar
<3

Elise länkbild

NU har jag gjort en till bild länk denna gång till elise som kommenterade att hon ville ha och tog jag två bilder från hennes blogg .

Jag har en fråga, som jag vill att ni alla svarar på!

Ser ni alls våran header??? :O
Vi ser den inte när vi kollar efter.... :(

Svara snälla! Vi vill ju veta!

En ovisad bild

Föra sommaren tog jag den här bilden då vi hämtade Tindra år Ronja
Super sött sto dock har hon ingen respekt för människor.

Asså. Jag lever!

Hej alla!
Jag är skit lessen för att jag inte har bloggat.... Det är för att detta är ju en blogg där vi skriver om hästar och annat inom ridsporten. Och jag har då inte bloggat för att jag inte har ridit. För att jag har ju PLICA heter det i knäet då de vissa dagar inte alls går å rida :( Det är inte kul! Men jaaa, de går nog å operera bort men jag vill kunna gå sen.. Och inte halta hela livet eller flera månader :/

SÅ, därför har jag icke bloggat!!!
Sen är de också för att jag också inte ha haft lust heller... Det är RockOff då man har ganska mycket å göra på dagarna innan man ska duscha, välja kläder, sminka sig... Packa väskan, äta middag och sedan köra in till stan.. Jag övningskör nu så de tar den tid det tar :) 

Btw.. Idag så har jag inte heller ridit för att jag har nu ont i höften.. Ibland känns de som om den nästan "hoppar" ur led på nå sett, weird!??? :O Men så är det. Så vi har idag varit runt typ halva Åland å övningskört i ungefär 3 timmar. PUHH! = en trött Matilda här! Så inge RockOff för mejj ikväll, ska se på filmer och se hur de går för Fanny med designen på bloggen.. Som ni kanske ser så håller hon på me en massa :P :) 
Men ja, ha de bäst!
Kramisar
<3
Lilla Blakkur som ser ut å sova på bilden ;) Efter ett mycket hårt ridpass i vintras! :D Sötis hästin <3

Förslag

Nu har jag fått upp en till bild länk och det är till Elins blogg och då tänkte jag vissa vad det blev för bilder och slut resultatet.

Hej kom och hjälp

Vi har lite poblem med våran header den syns inte ska se om jag kan fixa det :/

Ovissad bild

Ska börja med ovissade bilder på bloggen så här kommer en snabbt nu innan vi ska iväg på rockoff

Hör upp alla bloggare

Som ni ser håller jag på med bloggen att fixa upp den så nu ska alla som vill ha en länk skicka ett mejl åt oss .
Då kommer ni att få en bild som är en länk på sidan vår .
Ni ska också sicka en bild om ni inte vill att jag ska ta en från er blogg.
Dock är det ett krav den ska vara stående eller som ishestarna har den är dock endast tillfällig.
Skicka era bilder och länk till er blogg till [email protected].
Och vi vill att alla ska göra det :)


Önskemål September

Jag fick ett önskemål av en läsare nämligen http://jossanamigo.blogg.se/ där hon ville att jag skulle lägga upp September bilderna . Så nu kommer de det är totalt som jag har nämt 15 st och jag hoppas att ni gillar de. De här ju inte riktigt till en häst blogg tycker väl vissa men då säger jag att detta handlar om vårat liv med hästarna . Så de handlar inte enbart om hästar.
Men sist ska jag säga att alla bilder är oredigerade och har inga namn på pga mitt dator poblem jag har haft .
Hoppas att ni klarar er

Bilder klart

September bilderna är igenom kollade och de som inte dög är borta .Det blev totalt 15 bilder som jag blev nöjd med.Dock så kom jag underfull med att av 200 bilder så är jag väldigt krässen .
Idag ska man jobba igen och rida sedan får man se om de regnar så åker vi inte på rockoff ikväll men annars kanske vi åker in :)

Snart ut och rida!

God morgon!
Idag är det Fredag, fredag betyder ROCKOFF! :D  Yey! *pepp som fan*
Så idag så ska jag snart ut och rida, sen blir det antingen stugan eller slöa... ;) Hehe! Får se helt enkelt! Men japp!
Jag är också jätte trött så jag skulle behöva sova lite med. Jag somna först 1/2... Sen så vaknar man vid halv 8 för att det byggs i huset. Då vi har en byggare här varje dag -.- MORR! Och på mitt sköna sommarlov, det förstör! :(
Men nu så ska jag hoppa i ridkläder och gå ut :) Rida min lilla ponni! :D
Det ser jag verkligen framemot!
Ha en bra dag!
Kramisar
<3

Dator ok

Jag har fått igång min dator dock så finns det inget alls på den nu:( så nu ska man börja reda i vilka bilder man vill och vill inte ha på datorn .
Jag installerar virus pogram nu så.Ska stutsa ut till mina heppor och ge de lite mat med hunden min :)

God morgon

Idag så vakna jag 8a för att jag hörde att de spöregna. Jag gick upp och satte på mig mina kläder för att gå ut efter min häst, han hade täcket på sig, stackarn! :( 
När jag kom till hagen så va han jätte blöt och hade sitt BOETT täcke på sig så han såg ut som en dränkt katt elr nåt... :S 
Stackars häst! 
Men jag tog in han i boxen så nu borde han ha det mkt bra där. Ska väl snart gå och äta frukost och sedan rida tror jag! Idag ska vi ha loppisen öppen och jobba, de tror jag med. Så de blir inte mkt bloggande här. Fanny, som ni kanske ha märkt, har inte bloggat här på länge. För att hennes dator är sönder och ska in till MKAB nån gång nu... Den har nå fel, så hon har inte kunnat blogga då. Men jag hoppas och tror att hon snart kommer tillbaka och bloggar :) 

Jo just de, imorrn är de RockOff! Då vi ska äta där vid 19 tiden och sen blire September <3 :D

Ha de bra!
Kramisar
<3

Vaccinera häst, check!

Ja, rubriken säger ju allt ju! :P
Nu ungefär för 1½ timme sen så ringde de i min mobil... Då va de Veterinär Jakob som ringde och va på väg till Geta så han kom och vaccinera hästarna nu. SÅ NU JÄVLAR SKA DE TÄVLAS ;)
Heheheh.....

Peppar för fullt till ÅM! Ville bara att ni alla sku veta de! :P

Kramisar
<3

Byr från Midgård

:)

HAPPY FACE!

Nästa vecka borde min sadel komma! :D Yeeey! Linda ringde för nån timme sen och berätta att de skicka den i morse ;) Najjs dåå! :) 
Såå nu kommer snart den hit, och det är bra för att nu har jag fått en köpare på min sadel. HAPPY!
Så jag får bort den ungefär samtidigt :) :D

Ha de bra!
Kramisar
<3

Båda hästarna ridna! :D

Japp! I morse va jag duktig!
Red båda hästarna innan 12.30.
Först så gick jag efter de båda, då min lilla ponni kom direkt och ville in. Medan Seimur, Seimur från Stenholmen, va längst ner... Typ... Morr!
Men ja, sen tog jag in dem och började me Blakkur. Vi red på banan så att Seimur kunde se oss.... Så vi övade på traven idag, i volt. Det gick mycket bra! :) Han va mycket fin och lyssnade. Jag kände precis när han började lunga ner sig och det va typ underbar trav efter det. Hehe ;) 
Sen så red jag Seimur... Vi övade på galoppen idag. Han brukar ha lite dålig balans men idag gick det super! :) 
Fanny mådde lite dåligt så hon red inte. Men när jag va klar så va jag så jävla svettig... Fy fan!
Jag gick in och nu ser jag på Johan Falk med en liten påse Nacho Chips ;) 
Idag så är vi lediga... Så de blir väl lite senare å fara ut till stugan och kanske simma i poolen ;)

Så ha de bra!
Kramisar
<3

Svar på kommentar

Asså, vrf kan inte ni skriva va ni heter... ? :O 
Det är så fult!
Men okejj, och de där va en sån kommentar som man faktiskt kan skriva va man heter... ;) :P Tkr jag då! Om man ska kommentera anonymt så kommentera int alls! Ok?? 

Men jaa, svar på det då...
- De va mkt saker men det är mina pengar. Ja de där är det som jag verkligen skulle behöva. Får väl kanske inte beställa allt samtidigt! För nu ska jag ju köpa min Top Reiter IQ sadel, 1 900 € Såå jag får väl ta lite i taget :P 

Kramisar
<3

Beställa hem??? :)

Detta borde jag beställa åt lilla Blakkur och jag :) Vore najjs å ha ;)

Magnús Skúlason

Jepp! Så detta ser så här ut de ;) 


Kramisar
<3

VM 2011

DELTAGARE

Kramisar
<3

Vill du att flera läser din blogg? :)

Vill du ha chansen att kanske få 2000/ läsare på en dag?
Klicka här :D

Tävling!

Klicka här för å komma till tävlingen! :D

Ren heeest! :D

Yeey!
Idag så vakna jag halv 9. Gick upp och såg på tv en stund... Pappa ringde veterinär om vaccin till pollarna. Såå nu ska de i veckan bli vaccinerade... Hoppas jag! :P 
Så efter det så gick jag ut och red på banan. Blakkur och jag öva på tölten, idag igen :P Så han blev svettig för att vi red då de va skit varmt... Typ vid 12-13 tiden... Men han va duktig ändå! :)
Så efter ridningen duschade jag honom, i stallet, med vattenslangen. Gick super duper bra och nu är han fin och ren. Så jag har inte bloggat så hemskt mycket nu för de då, sen så jobbade jag och efter det så for vi på restaurang :)

Men japp, nu har jag typ världens renaste häst. :) 
Så när han gick till hagen fick han sitt fina BOETT täcke på sig, men blommor ;) 

Kramisar
<3

Sadel nytt

193 (2).jpg
Har hittat en sadel som jag vill ha omg En BOM sadel som jag faktiskt vill ha. Och vad är de för en sadel då. Jo de är en top reiter Z sadel begangnad bara för att jag inte vill sitta in den. Hatar de att måsta sitta i in den är värtsa mardrömmmen för mig. Jag gjorde det med min sadel som jag har ny och det var inte en trevlig upplevelse för mig.
Så nu ska jag köpa en bom sadel som jag tycker om och kommer att kunna sitta i. Jag tycker inte riktigt om sadlar men den här är ett undantag :)

Tävling... :)

:D Klicka HÄR om du vill va med!

Annons!

Jepp, så nu finns de där med :) !
http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=328399&kid=
Kramisar
<3

Morgon

Vi vaknade idag av byggarna som såga något .och väl uppe blev det frukost och sedan kom Nizze hit som liggger bervid mina fötter.
Idag ska man rida och jobbba och sedan får viväll se om vi åker till stugan Gunald fick en flytväst.Så nu ska han följa med ut med gummi båten då matilda och jag klipper vas. Men det blir sen för toffer är ute och målar nu.
Ska ut till stallet och rida :)

Mkt text här då!

Japp!
Nu e jag en riktig bonde! ;)  Hihi!!!
Jag har idag ridit min lilla ponni på banan. Vi red med gjord och stigbyglar, alltså utan sadel. Det gick mkt bra! Tölten blir bättre och bättre, mjukare och mjukare! Mycket kul!!! :D
Han blev svettig och trött, stackars häst. Och jag behöver verkligen duscha honom ordentligt nu nåt, han är ju svart för fan!? :O ;) :P 

Hehe!
Jepp, men nu så hoppas jag också att det har gått bra för Jenny idag när hon har tävlar i Sverige me Mumin! :D
Får väl höra sen hur de gick ;) 

Snart så är de ÅM, tiden bara rinner iväg nu! SHIT POMMES-FRITES! ;) Ska va me nu iår och jag hoppas att de blir nåt nu med!!! KOM IGEN ALLA! Ni får även från Sverige komma hit och tävla. Det är roligare ju mera det är!!! :) 
Blakkur och jag ska jobba med att få tölten super duper fin. Men de tar nog ett lååångt tag. Men jepp! Det ska bli kul me ÅM, ska anmäla mejj med.. Tror att jag tälvar V5 då med ;) För första gången me Blakkur, kul! :) 

Jepp!
Men nu så sitter jag här och bloggar då, hoppas att det inte blir nå oväder i natt bara! :/ Har varit lite dålig idag och inte mockat bort den lilla skiten Blakkur ha skitit i boxen. Såå hoppas att de int blir!!!!! :P 

Kramisar alla!
<3
Bild från när vi va å träna på travbanan :)

Artikel

Läs och tänk sorry men de är endast engelsk text

The Horse Whisperer In You
by Leanne McIntosh, Equestrian Articles

Is there a Horse Whisperer in you? According to Wikipedia, the free encyclopedia, the definition of a Horse Whisperer is a horse handler who adopts a sympathetic view of the motives, needs, and desires of the horse, based on natural horsemanship and modern equine psychology. 

Body language is a great communicator between the horse and the handler. Horses use ear and head positions, showing of teeth, swinging of hips and speed of movement to communicate. Recognizing the signs of fear or threat to build trust between the horse and the handler is vital to communication. 

Horse Whisperers understand that fear, pain and distrust do not result in a relationship that will benefit the horse or the handler. After all, the object is for the horse to be calm and feel safe throughout the training process. A horse that feels safe will bond with the handler and the results can be remarkable. 

Whenever I hear the term "Horse Whisperer", I first think of my grandfather who was well known for his unique ability with horses especially those considered difficult, dangerous or at times, ready for shipment to the glue factory. I used to watch him from a distance as he approached each new arrival facing the magnificent animal with calmness, patience, and great presence. 

He always began the introduction by slowly walking around the small coral never turning his back from the horse. His steps were equally paced and his eyes were locked in with those of the horse. I watched as the horse turned to face my grandfather and was always a gasp away as I wondered if horse would charge.

When a horse would become uncomfortable or seem to begin a charge, my grandfather would hold his ground and stand still facing the animal with quiet strength and resolve and eventually the horse would calm and the dance between the two would begin again. 

The second phase of training began by encouraging the horse to run away as my grandfather made loud noises and large flapping hand movements. This seemed an odd way to build on the trust they had developed but my grandfather explained he was giving the horse the choice to flee or follow. Unlike most traditional horse training techniques where the trainer demands that the horse be subservient, my grandfather was giving the horse a choice.

The training was complete when my grandfather turned his back on the horse and, through body language alone, invited the animal to follow. To my amazement, the horse would follow - head down - slowly inching toward my grandfather in quiet submission. This act was proof that the horse somehow understood my grandfather’s intentions were not to harm him but rather to communicate.

My grandfather would later teach me many important lessons over the years but his horse training techniques taught me at a very young age that through kindness and the sincere desire to understand the needs of another we can develop and nurture a relationship with animals as well as each other. Now you may wonder, how can I develop these techniques for myself? In order to create the proper training environment between yourself and the horse, I recommend the following:

• Adopt a sympathetic view of the motives, needs, and desires of the horse.

• Use and interpret body language to communicate.

• Establish eye contact with the horse.

• Approach the horse with calmness, patience, and great presence.

• Recognize the signs of fear and threat to build trust between the horse and you. 

• In the face of adversity hold your ground with quiet strength and resolve.

• Give the horse the choice to flee or follow.



Resources:

-The Horse Whisperer the movie 1998 

-montyroberts Monty Roberts known as the “The Man Who Listens to Horses,”

-Amazon – Horse Whisperer

-Horses in my Life – Monty Robert

See Also

-The Maui Horse Whisperer Experience 

-Shy Boy – DVD – Monty Roberts

Ridningen i morse

Är hemma efter en middag med familjenn på geta bergen :) min hund var hemma under tiden för första gången helt själv gissa vem som grät.
Men i morse så red jag seimur på banan och det gick bra som vanligt han var ju stark till en början. Men släpper efter ett tag och gick super fint sedan det var ganska hårt men han var knappt trött efter åt.Bara svettig och de var ju själv klart de var ju ganska varmt ute. Han har blivit mycket bättre sedan jag börja änväda halsförlängare han är KORT !!!!!!!! Han är super fin nu han går som en kolcka men jag trodde att ja skulle kunnat få bort de att jag inte behövde rida upp ungefär en halv timme.För att han ska gå fin men får väl fortsätta med det nu.
Ska kolla alla tidningar och nyheter som jag vet och även bloggar.
Slänger upp en favorit i repis !!

Söker nån stall??? ;)



Ofta ett flytbartstall? Men är de någon som vill ha ett stall som man kan flytta så där har man de man t.ex. ta med det på tävling. Eller den brillijanta idén att man ställer de vid hagen så slipper man gå långt till stallet :) Om man är lat!

.... kanske vi ska köpa det? ;) :P Hihi!

Är med och tävlar...

... här! 

Mycket rolig tävling tycker jag :) :D





Film i repris!

<3

stopp i GALOPP!

Kolla filmen vettja innan ni går vidare...!
Kramisar
<3

Suck mer rosa

Okej jag har totalt flippat ut på allt rosa som finns. Ofta att man ska inreda hela sitt stall i rosa tur att Matilda inte har Stallsofiero själv för annars skulle det vara rosa istället för blått:/
Presonligen så tycker inte jag om rosa överhuvud taget så de är ju förståligt att de här inte faller mig i smaken .
Men allt finns i rosa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tölt film!

Int så bra! Men de blir bättre och bättre! :) :D
<3

Min häst är annorlunda..

.. men det är det som gör han så speciell! <3
Här är en liten kort film på hur skönt han tkr att det är å bli kliad i hovskägget ^^

Ridpasset idag, CHECK!!

Hejj!
Jag har varit ute och ridit idag redan, klockan 11 gick vi ut och red. De gick super duper bra!
Blakkur och jag fortsätter att kämpa med tölten, det kommer å komma upp en film på oss tror jag, fast han är inte den snyggaste å se på när han töltar. Men han är en töltponni! Blakkur och jag kämpar och kämpar med det! Det har blivit jävligt mkt bättre sen jag köpte honom då han va mkt travtaktig och passaktig = INTE BRA!
Sen så hade han ridskolehals = stel som fan och hög som fan! 
Jepp!
Men ja, filmen kommer om en stund in på bloggen och jag vill förvarna er att jag sitter som ett röppel på filmen för att han bara grisa runt då jag verkligen måste kämpa med honom... Sen så är han int så snygg å se på i tölten.. :) Men han är sötast ändå! <3 När han väl visar sig så är han underbar. Speciellt på travbanan, det är där han är snyggast! :D
Ja, men vi tölta hela lektionen, kämpa för fullt med det då som jag skrev. :)

Bild på oss då! (inte från idag, för att på bilden är det snö ... ;) )
Kramisar
<3

Ridningen

Nu är jag inne ganska torr trots allt . MIn häst har varit exemplarisk och super duktig red på banan och tog lite bilder efter ridpasset som kommer senare. I början var han jätte hög och gick imot men efter ett litet tag blev han bättre och släpte i tölten otroligt bra .Sedan skulle jag se om jag fick han bra i skritten och de gick också men inte riktigt som han brukar. Han var så otroligt hög i formen suck vill ha han i låg form och inte huvudet högt för då sänker han ryggen och glömmer bakdelen. Galoppen gick otroligt bra tog mest och tränade hans balans som håller på bil bättre.
Traven gick som den gick men han gick ner i form någongång så det är en förbättring
Bilder kommer senare för nu ska jag äta och sedan ska jag ner och jobba :)

Ut.nu

Nu ska man uti regnet och motionera sin häst och hund :)
Kameran kommer med så jag tänker fota lite :)
Medans jag rider kan ni kolla
http://fannyfancy.weebly.com/index.html
Min fotoportfolie :) Inte riktigt klar men

Tjockis hästin! ;)

Fast han är sötast ändå <3 :D !!!

Inte mkt bloggande idag...

Sorry!
Hoppas att vi kommer igång mera imorrn.
Fanny och jag har inte ridit idag heller... Vi har jobbat och sen for vi in till stan på Sjödagarna. :P
Ha de bra!
Kramisar
<3

Sku kunna tänka mej att ha...

... en massa från den nya Hööks katalogen, fast bara det jag verkligen behöver. Har ju redan ganska mkt av allt men lite till nytt sku jag villa ha! :)
Japp! De skulle jag kunna beställa åt Blakkur från Hööks :) 
Har ni hittat nåt speciellt som ni sku kunna köpa då? Hoppas det, de va rätt snygga grejjer i den :D
Kramisar
<3

Fång :(

Läste just om fång de är helt sjukt ju hur mycket hästar som har/eller haft fång
De med fet text är min text som jag reflekterar över texten .
Hela artikeln kan ni läst här och lyssna på en intervju


Margareta Bendroth som är hästrådgivare i Sjuhärad menar att många ägare har en felaktig syn på vad som är normalt hull på en häst.

– Folk tycker att hästarna hellre ska vara lite för feta än lite för tunna, och det skapar jättemycket problem.


JA de är sant de finns otroligt många feta hästar och de blir bara mera och mera man ska träna mer och ge de mindre mat.


Förra året insjuknade 6 400 hästar i fång, en siffra som ökat med 109 procent under de senaste fem åren. Sjukdomen innebär mycket lidande för djuret, berättar Charlie Lindberg, veterinär på Agria, som står bakom undersökningen.

– Det har varit en besvärlig sjukdom av den anledningen att det är svårt att bli helt återställd.


En helt absurt stor siffra trodde aldrig att de skulle vara så mycket.De sjuka är att vi utsätter våra hästar för de också hatar vi männskor som skadar djur . Men igentligen så är de ju samma sak men vi behandlar de. Men de borde ju vara samma sak eller? för feta hästar får lätt fång och de är vi som ger de för mycket mat och för lite träning.


Orsakerna till ökningen kan dels ha att göra med att vissa raser, som är mer benägna att få fång, blivit vanligare i Sverige. Men det är inte hela förklaringen. 


De intressanta är vilken ras de små ponnyerna som inte får tillräckligt med motion...

Sjukdomen uppstår oftast för att hästen fått för mycket näringsrik mat. Charlie Lindberg säger att många hästar förmodligen får kraftfoder, som exempelvis havre, i onödan. Hästrådgivaren Margaretha Bendroth håller med om det.

– Det är ju en stor marknad. De säljer mycket kraftfoder i Sverige, och det importeras även från andra länder. Så det är mycket pengar det handlar om, säger Margaretha Bendroth.


Ja men då ska man tänka på sommar betet där är de ju näringsrik mat och de hästar som rids under sommarbetet får också kraftfodet och då är frågan man ska ställa sig är ,Behöver min häst de här ?
Skulle villja höra vad ni tycker om de här med fång ?


VM

Islandstruppen till VM klar

Åtta seniorer och tre ungdomar har tagits ut för att representera Sverige på VM för islandshästar senare i år.

Okej Vad ganska bra trupp i år tycker jag . De har en ganska så stark grund att stå på . De tar säkert något pris .
De flesta har en riktigt bra häst att rida så .

Svar på kommentar! :)



Japp, jag säger det igen. Det är verkligen roligt då ni kommenterar en massa! :)
Tack!

Och Eva:
Tack så mycket. Det va rätt så länge sen den där bilden togs. Ungefär för 3½ år sedan, men Fanny och Seimur är fina där! :) Där ser man hur tjock Seimur var!!!! Verkligen hemskt...

PUH!

Såå!
Nu e stallet fint igen, fast det är alltid fint men det är finare än fint! ;) 
Hihi! Såå nu läser jag bloggar, speciellt hästbloggar då, och ser lite smått på nyheterna. Vette fan vrf jag ser på det men ja, int orkar jag byta heller. Nä nu så är jag trött... TRÖTT! 
Har gjort det så snyggt!!!! :D
Det blev ingen ridning, jag gick ut klockan 18.30 och kom in klockan 22.10
Såå det har varit mkt jobb, då har jag bara städat och inte ridit. Blev så trött så jag orkade inte.

Imorrn då jävlar! :)


Kramisar
<3

Tävling


Just nu...

Vi har städ-vecka nu... Sen ska vi tvätta alla schabrak, vojlokar, handdukar m.m.
Japp så vi har en massa å stå i!
Senare ikväll ska vi rida, men de blir väl runt 9/10 då :) 

Ha de bra!
Kramisar
<3

Snart ska man upp på hästryggen igen då!

Tjo!
Jag ska snart äta middag och sedan hoppa i ridkläder. Gå ut till stallet och rida min lilla ponny!
:) 
Det ser jag framemot, det kanske blir lite foton och kanske nån film... Får se hur det blir, men i alla fall ska vi hoppas på foton!

Ha de bra!
Kramisar
<3

Den rosa drömmen

Har hööks snöat in på rosa allt finns i rosa nu för i den nya katalogen finns det rosa reflex. Tur att Matilda har blått till blakkur för annars skulle hon köpa de här. Den som har rosa till sin häst är i drömmen nu speciellt om man måste köpa nya reflex :)
Söta de är de och skulle vara det på en liten ponny eller häst :)

hökks och horze

Hökks är ute med en ny katalog så den kommer väl snart hem . Ska se om de är något man behöver där snart borde också horze släppa sin höst katalog de har inte tagit ut sakerna än. Konstigt är spänd på av de har för saker. De hade ju rea för ett tag sedan och de skulle ju passa att sätta ut sakerna .

Magnús gjorde det igen

Lite kul att ha har ridit pass på Blakkur och lärt Matilda pass . Klicka på bilden för att komma till artikeln

Fodertillskott

Gunvald liggr på golvet och leker med son nya ikea mus inte råtta den här gången. Mamma och pappa var igår till sverige och hämta strö och var till ikea för att köpa saker till stugan :) och då köpte de en liten mus åt han.
De var till granngården och köpte oljor till hästarna de äter ju för eksem päls och energi och även en för halsen.Sedan äter de ju pulver för olika saker .
Här är bilder på alla foder tillskott som vi ger våra hästar vitlök och b-vitamin är bara vissa månader i året.
Idag var de att stiga upp och äta och sedan ut och hälpa pappa lasta ut ur bilden . Man ikväll blir de att rida på banan ser fram imot de han känns så fin nu en före de ska man jobba . Nu lunch och sedan jobb jobb jobb ...

Sibelius von Eichenhof = snygg!

:D
Han e så fiin! ÄLSKAR HONOM!

<3
Inte världens bästa videokvalité är det men det duger :D
KRAMISAR
<3

Landsmót 2011

:D
Vacker film! ;) <3

FEMGÅNG <3

YEEEY!
Kolla här om ni vill läsa lite mer :D http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&m1=45240&a=718950
GÖR DET!

Och jag vill bara säga............

Riktiga hästar har 5 växlar!!!! :D

Seimur från Stenholmen

Hwlt underbart rid väder ute har varit med min häst ut på gräset .
Matilda hade min hund och Nizze och så titta hon på och kommenterade seimur bakben när jag inte märker de så är de bra att ha någon att påminna en .
De som har en 145 cm lång islandshäst så vet hur de är han glömmer lätt att han går på fyra ben inte två.Han är ju lite svår att rida på just där för han har ju annars vädigt fina gångarter om han kommer ihåg sina bakben. Han har även ganska stora steg och bra takt och de är viktigt . Han har ju en helt otroligt takt i alla gångarter. Allt hänger på att bakbenen och mig .
Seimur är en av de bästa hästarna för mig han kan de han vill dock tar de tid att få fram de. Han har ju en enorm vilja och de brukar kunna bli ett bråk mellan han och mig ibland men oftast vinner jag.Han kan komma långt på tävlings banan han älskar att få vissa allt han kan och har blivit riktigt trevlig att transportera.
Har igentligen inget att skriva men
Seimur i tranvik den första bilden kommer ifrån den första dagen han var min och den andra nere i hagen där jag rider barbaka ska söka upp en riktig gammal bild där jag rider han :)
Då kan ni se hur han såg ut då och nu tror också att jag har en film dock ganska kort när jag markarbetar han så jag skulle kunna ha min far att filma nu . Det är skratt rettande när man ser hur Seimur hur fet han var och sitig tror att han inte någonsin varit så sitig när han har bott hemma.

Sku behöva köpa...


:D

Ny header!!

Om ni inte ser våran nya mindre snygga header så klicka F5


Ni får gärna kommentera va ni tkr om den? 
- Made by Matilda, fast Fanny har sagt om hon tkr om den ;)
Sen har jag fixat om lite mera, ny bakgrund, tagit bort lite.... 
Men va tkr ni???



Kommentera gärna :D

Svar på kommentar

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg
Jaa, jag antar att jag ska ta äran för bilderna, men tack! Seimur är verkligen fotogenisk!! Haha!
Jag älskar verkligen när ni kommenterar, man blir så glad!!! :D
Tack för kommentaren, nu förljer jag er på bloglovin! Ha de bra!

Morrn Morrn!

Igår va vi ju på cirkus. Det va skit kul! Och skit häftigt!!! :D
Nu så har jag just ätit frukost och ska just gå och hoppa i kläder och städa upp mitt rum innan jag börjar jobba. Har rätt mkt jobb idag, har å prismärka en massa saker idag, flera STORA lådor! Mkt jobb.... Tror nog int att man blir klar innan vi stänger; men jaa, då har man ju en dag imorrn med.
Idag så ska Fanny och jag laga middag själva och rida. Kanske det kommer upp lite bilder, om vi orkar fota. Hehe ;) 
Får se lite va som kommer upp hit! Såå mamma och pappa far iväg till Sverige för å shoppa lite till stugan och till oss, mat till hästarna och en massa oljor. 

Såå fullt upp idag!
Ha de bra alla!

Kramisar
<3Blakkur gull!

Tävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Tävling! :D

Är med och tävlar om ett pannband, vill du va med? Klicka här!

Underbart!

Tjoooooho!
Jag sitter här nu efter en mycket trevlig ridtur!
Jag och Fanny steg upp klockan 8a gick ut och skulle ta in hästarna i boxen. De fick stå inne och äta hö eftersom vi skulle rida. Så fixa vi alla hökassar och for ner med det med Avanten, då vi samtidigt körde vatten :P
Gunvald va med och "körde" med mejj medan Fanny satt i skopan och skrek, typ! ;)
Japp!
Såå gick vi in efter det och åt frukost. Direkt när jag va klar så gick vi ut och red. Idag så red vi på gräsmattan nere vid Tomtebo... Det gick skit bra och jag hade bestämt mejj för att sätta boots på Blakkur, i galoppen va han som en GUD verkligen! HELT UNDERBART! :D
Han lyssnade på va jag ville och inte stack han alls, det brukar han göra på gräsmatta; bushäst! :P
Haha!
:D
Japp, men han va helt underbar och vi fick lite "publik", kråkorna och småfåglarna. Sen också en och en annan bil och cyklist med då. Hihi! :D

Nä men jag ville bara skriva att min häst va helt underbart fin! Hoppas verkligen att det håller så här!!! :D
Ha de gött alla!
Kramisar
<3 BLAKKUR!

Fin.nu

Har ridit ponny och fixart i stallet . Ridpasset gick bra Seimur var framåt och kunde koncentrera sig på sin sak. Vi red ner på gräset för vi inte hat gjort det på länge. Vi bak tränade också i galopp upp för baken och de gick bra han lyfte högt och tölten har blivit bra och stadig på han nu så jag är riktigt nöjd. Han är blivit mycket bättre sen kursen han har mycket bättre trav och han går ner oftare. skritten bär han sig själv i och håller ihop de är en riktig dröm att rida han nu.
Ska be pappa om han kan löra oss till travbanan och träna och att han då filmar och fotar.
Nu ska man väl jobba snart och ikväll blir det Muffinsguden time vi ska på cirkus :) om Fridday kommer med vet jag inte ...
Ses

Morrondagen :)


Yeey! (som Jenny brukar säga) :P
Haha!
Japp, imorrn ska man på circus på kvällen; hehehehe! ^^ Såå ska man stiga upp 8a och rida min lilla ponny innan hettan kommer! Såå japp! Ska sen också ha loppisen öppen då, få in lite pengar; hoppas vi (A)

Nä men nu ska jag gå och flytta hästarna och vatten, kramisar
<3

Kommentar

KOmmetera på din blogg www.kyro.blogg.se också om du inte ser detta.
Klart de ,De få gånger man kan se seimurs pannband ska det vara stålande de ska få alla andra att svimma.Alla ska tycka att oj där kom de in på banan och så ökar vi tempot och så ser man pannbandet och då ska det vara perfekt och det är ett tredelat pannband.De är så speciellt har alldrig sett någon som har de eller någonstans det säljs.

Kommentarer

Jag loggar in och ser att de har kommit in flra kommentarer sedan jag var inte senast och det är ju kul.
Jag orkar dock inte svara .Men ni får klara er jag fatta inte enns en men det är väl Matildas grejj.Idag har det mest blivit slappa vid poolen i solen.Det har ju varit så varmt ute man har ju nästan avdunsat.Ikväll blir det rida när solen har svalnat och före det stugan tror jag kommer nog med en kamera.Ska också försöka få upp bilderna på Blakkur har inte enns börjat kolla på de så det tar nog ett tag .
Slänger upp min favorit bild på seimur bara för att han travar :)

SUPER snyggt

På kyro.blogg.se hittar man de här och jag är så himla kär i det Seimur har dock lite mycket pannlug men det skulle passa på han.Seimur har så mycket man och det fasnar i pannband :/ man lilla Blakkur kan säkert ha det så nu har jag hittat vad jag vill ha i födelsedags present. Hade förut tänkt Back on track hjälmen men nu har jag ju den så nu blir de de här :)

Bildbomb Seimur


Angående header förslag

Matilda skrev igår att ni skulle få göra en header till oss och jag vet att vi har höger klick skydd på vår blogg. Så ni kan ju mejla om bilder till [email protected] så ska ni få utan namn och utan någon redigering om ni vill ha det.
Och den header som vi tycker skulle passa bäst tänker vi ha så nu är det bara att skicka in hur många som helst till oss :)
Den pesonen får också länkning i ett inlägg och länk till bloggen! :)

Seimur och min outfit

Nu har jag för förta gången gjort en outfit och det blev den Seimur och jag använder oftast :)hoppas att ni gillar den har allt vi använder med.

Täcke men vad för ?

Eksemtäcke
Hitta just ett nytt eksemtäcke märke eller har jag bara inte hittat det förut. Så här stod det om de. ( Klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Eksemtäcke är räddningen för hästar som lider av sol, mygg och knott. Denna modell sluter tätt även runt benen.
Med extra lång hals.
En storsäljare sommartid! Täcket andas väl och håller hästen sval i sommarvärmen. Toppkvalitet!

FAKTA:
UV skyddat
Justerbart och resår i nacke, runt mage och runt benen.
Starka snabbspännen på dessa ställen.
Eksemhuva beställs separat.
Ska tvättas i 30 grader

Stl: 95-165 cm (normala storlekar)
Finns i 3 olika färger: 
Golden Bronze (lite ljusare)
Antique bronze (lite brunare nyans)
Persika

När det gäller de små storlekarna 95+105cm gäller följande:
Antique Bronze - normala 95+105cm
Golden Bronze - extra rymliga 95+105cm

Var ganska så bra skrivet om det är lite sugen på de att köpa till Blakkur.Men jag ska kolla runt efter flera jag vet att Jacson har ett som alla skriver bra om vad använde ni för täcken på era eksemhästar ?

Rösta

Hemma från stugan var typ första gången för mig som jag var där mer än två minuter. Det var gätte mysigt den är inte använd sedan jag vänta jag var ju inte enns född då så 16 år. allt var såklart jätte smutsigt och så men vi har börjat städa upp allt. Troligen kommer vi attåka imorgon också dit och fixa då kanse jag tar med kamerna och fotar det är så fint runt stugan. Efter som jag älskar att fota blommor och natur så är det ett oltimalt tillfälle för mig att fota. Det kommer säkert en och annan upp efter hand.
Ska också ska jag säga grattis till Anna på Guldponnisarna till första platsen på agria tävlingen.
Också ska alla gå in och rösta Här
Nu ska man redigera alla bilder :)

Stugan nu

Nu har man skalat all potatis och den kokar på spisen nu.Och mamma är hemma laga maten så snabbt hon kan och sedan kommer vi åka till stugan. Så det kommer inte bli någon ridning ikväll :( Men ska rida imorgon och ladda upp bilder från gårdagen åt er. Om jag inte hinner fixa det idag allstå . Man ska fixa lite smakprov åt er.Seimur travar fint han .

Header?

Tjo alla!
Jaa, jag och Fanny har lite problem....
Vi vet inte hur våran nya header ska se ut. Så vi skulle vilja att det va nån som skicka in nån kuliger header till oss på mejlen, ni som gör en som vi tycker om kommer å bli länkad i ett inlägg vilken header vi valde.
Men ja, så om ni har tid så kan ni göra en åt oss! Då blir vi JÄTTE glada!!! :D
Ni kan om ni vill ha lite bilder till: Mejla oss på [email protected]

Hjälp oss gärna, :) ! 
Kramisar
<3
Fanny och jag då :) När hon konfirmerade sig sommaren 2010. Stora syster och lilla syster <3
KRAMISAR
<3

Tävling

Jag är med och tävlar om ett schabrak klicka på bilden om ni ska komma till tävlingen :)

Fagri-Blakkur frá Litla-Bergi

Är den bästa hästen! Han må va en gammal herre men han är som en 5 åring ibland :) 
Han är den finaste!!!!
Igår så jobba vi löst från marken, det gick bra! Ska väl idag rida dåå... Får se vad jag hittar på :P 
Jag kommer å lägga upp en film på Seimur oxå, fast ikväll blir nog det. Eller senare idag!
Men japp! Det blev lite roligt när jag filma, hehe! Jag prata ganska mkt och skratta lite tror jag...

Äh, egentligen har jag ingen aning vad jag ska skriva... Men ni kan gärna komma med förslag va ni vill se ;) Hahahaha!!!!! ;P

Nä men nu ska jag gå och göra nåt vettigt, tror jag!
Kramisar
<3

Svar på kommentar

Jag är säker på att det inte är bara DIN låt, vaddå? Hur barnsligt är det här och vrf får man inte ha samma tävlingslåt????! :O
Detta är så löjjligt!
Men okejj, eftersom man inte TYDLIGEN får ha samma tävlingslåt som dejj såå får jag väl ändra mejj då?! Elr???
*suck*
Jag har två "tävlingslåtar" och det är Captain Jack och Phantom of the Opera.
Men okejj, då kanske jag bara får ha en kvar?!
DETTA ÄR LÖJLIGT!!!!!!

... Detta har varit din tävlingslåt hur länge som helst, det har kanske också varit min med!? Är det okej elr?
Jag är jävligt säker på att detta är inte din ända tävlingslåt!
Jag har två men kanske nån till............

Tävlingslåten, Blakkurs och min <3 :D

<3

Flätning

Flätade manar förbjudna på islandshästtävlingar

Islandshästsporten har ett tydligt reglemente som beskriver vilken utrustning som är tillåten och inte tillåten vid tävling. Några små allt vanligare detaljer kan dock skapa viss förvirring runt vad som gäller.

Ja men det här var ju inte någon nyhet att man inte fick fläta manen eller svansen på islandshästar på tävling.
OCh varför ta upp det nu? Det har ju inte varit en regel på det ganska länge och det börjar bli vanligare, bla bla bla...
Ofta att man tar upp det nu helt plötsligt och idag har det delsa varit en hel det nyheter på ridsports hemsida om just islandshästar förut var det kanske en gång i vecka men nu är det fyra eller fem nyheter ...

Matilda passen ...


Ha kul Matilda har nog inte sett det an det är ju hennes nya kärriär. och när jag såg att det inte var upp laddat så tänkte jag då ska jag bli först :)
Klicka på bilden för att komma till sida om ni ser bilden dåligt:)

Salu annons!

http://www.marknaden.fi/object.con?id=80007&region=1 (med bilder)

http://torget.ax/annons/torget.pbs?cfied_page=view&cfied_id=59720 (utan bilder) 


:) :D

Om ni känner någon som skulle vilja ha en sadel så kontakta mej! :)

Kram
<3

Nu är det bestämt!

Jag ska köpa en Top Reiter IQ sadel till mej och Blakkur :) 
Undrar bara vad den exakt kostar :P Har kontaktat Linda via mejl men jag kanske ringer henne imorrn och frågar och beställer då :) 
Japp, så Blakkur ska inte ha ont i ryggen längre! :D Nu ska det gå bra här!!!!!!
<3
Jag är skit glad så jag slänger upp en bild på sadeln igen :P Hihi!!!

Kramisar
<3

God morgon folket!

Tjo på er alla!
Jag ska precis ut och rida nu när det har slutat regna.... :P 
Jaa, ni alla kanske märkte att det åska och regna i morse sjukt mkt... Klockan 6 vaknade jag och gick efter hästarna, de fick komma in till boxarna med lite hö. :) 
Blakkur va livrädd, vet inte varför men han ville inte gå in själv så det slutade med att jag fick springa efter en havrehink och gå sakta emot honom med en grimma i handen. Då kom han fram men han va fortfarande lite rädd... :/ Stackars ponni! :( 
Japp, men när jag väl fick fast honom så gick vi in till boxen där det fanns hö. Seimur verkade också lite små rädd men han gick in ändå i boxen, för det fanns ju hö där.... Och alla vet att Seimur från Stenholmen BARA tänker på MAT hela tiden :P Hihi!
Men det va ungefär klockan 6. Så gick jag in och tänkte ääh, men vafan jag kan väl gå och duscha nu när jag ändå är helt dyngsur :P Såå jag hoppade in i en varm dusch :) Det va jävligt skönt. Efter det så gick jag och la mejj igen, då vakna jag 10 och nu sitter jag här. Har just ätit middag och ska precis ut och rida min lilla ponni :) 

Jag ska väl också prata lite efter det me mamma och pappa hur det blir med IQ sadeln, ju snabbare jag får det desto bättre! :) Jag ska ju betala den helt själv då men jag tänkte sälja den andra Karslundsadeln, Kariflex. Så om någon vill ha en mycket välbevarad Kariflex Karslund sadel så är det bara å höra av sig! :) 
Kan nog fota den sen nån gång om de finns intresse men jaa, om ni vet nån som vill ha en fin och välbevarad Karslund sadel så är det bara å höra av er! :) 
(Jag tror att det inte heller blir så jävla mkt pengar men ändå)

:D

Kramisar
<3

Svar på kommentar



Hejj Elin!
Joo vi vill jätte gärna prova sadeln på Seimur... Fanny kände att i IQ sadeln blev hon lite framåtlutad. :/ 
Men ja, vi kan höra av oss när vi är på väg ditåt :) 
Ska nog säkert nu någonting :)
Men jaa, vi hör av oss! :) 

Kramisar
<3

Sadel sadel sadel ...

De nyaste i min värd är nog att jag har bestämt mig att jag inte ska ha en Top reiter iq.jag blir för framåt lutad så nu ska jag söka en annan :/ Har inte ridit idag dock har jag legat vid poolen istället. Man ska rida imorgon och då tror jag att vi ska rida ut om man inte dör av värmen.
för övrigt så står Seimur och Blakkur i hem hagen så när jag är på altanen så ser man de i sin hage.
Rösta på Seimur Här så är ni snälla :) <3

HISSAR! :D

Funderar på å beställa till Kungsklippan och hämta det där... Det skulle behöva till min lilla häst! 
Såå detta ska man nog beställa :) 
Har ju redan klickat i alla storlekar och färg ;) 


Ha de bra! Det ska jag ha för att nu ska jag rida min häst på banan :D
Kramisar
<3

Läste.... :)


Se tv??? JO SÅKLART! :D

Yeeey!
Ja nästa vka ska man se tv då ;)
Najjsigt! Vill verkligen se allt typ.... Det är ju för fan kul ju!
Nåå, ska ni se detta elr? :) 

Kramisar
<3

RSS 2.0