Ritt+Rymning

Kom just in efter flera timmars jobb i stallet. Börjar med att vi plckade in alla saker från transporten och satte de på rätt. Efter de så mocka vi och sopade stallgången och gick efter hästarna. Red i ridhuset med Ida och Mist. Kände igenom Seimurs sidor och kolla vad jag måste träna han i.I slutet så tog vi och skritta slingan runt.Ett ganska trevligt ridpass överlag kändes bra att sitta på sin häst igen och veta exakt vad man ska göra. 
Efter de var de dags att släppa ihop de som gick bra de var hur lungna som helst och bara sprang runt och kolla läget. Men efter 7 minuter så kom Elisabeth och sa att de hade rymmit till en annan hage så få fick vi alla gå net igen och fånga in dem.De visades inte varit hästarnas fel utan någon har inte stängslat den delen av hagen de skulle säkert vara något specialgrej men nu är vi inne igen hagen lagad och hästarna har de bra.Nu ska man duscha och sedan åka in till Östersund och ha lite familje tid :)

 
Sätter upp några bilder som jag tog från hagen
 

Hagen

NU står hästarna nöjda i en liten hage på gården och vi ska strax ut och fixa de och rida en liten sund först på banan och sedan ut runt slingan ska bli superskön att få sätta sig upp på Seimur igen efter så lång tid . Senare idag ska vi släppa ihop de med dom andra hästarna ochnåka på marknad med mamma och pappa.Ska gå och väcka Matilda och ha henne att äta frukost så att vi kommer ut någongång..

ANLÄNT!

Nu har vi våra heppor här på Dille Gård, allt har gått bra och vi uppdaterar mer imorrn!
 
 
KRAM
<3

Nu ska de sättas igång

Nu ska vi sätta igång bloggen igen nu när hästarna kommer upp imorgon natt och de ska bli kul kul och då kommer vi att få massa bilder och uppdateringar kommer knappt ihåg hur man rider Seimur nu ju de känns konstigt...Saknar han mycket nu och ser fram emot att få trycka ner ansiktet i hans man igen...

Grattis

Idag fyller vår älskade Lina 18 år grattis ha de bra idag nu

Stalljour!

Tjosan!
Nu är de äntligen helg och jag har stalljour. Det är mysigt att ha det och pyssla med hästarna och i stallet! :) Idag ska jag mocka lite rasthagar, mocka och sopa i stallet, fixa hö. SÅ MYSIGT ATT PYSSLA PÅ! :)
Steg upp imorse kvart i sju och gick ut för att ta ut hästarna, sedan gick jag och la mig igen och sov gott i tre timmar! :)
Snart blir de att gå ut igen och fixa!
 
Ha de bra!
KRAM
<3

Från Hjärtat


Den här helgen har jag dragit på mej ännu en helgjour just innan veckojouren aldrig får jag vila känner jag har sovit så tusans bra men är ändå helt slut känns inte som jag jobbar mot något just nu när jag inte har Seimur och Balkkur här jag har inte något att göra riktigt har aldrig känt så här rastlös iallafall inte på 4 år sen jag köpte Seimur... Snart får jag åter se min Vitaspringare och pussa han mjuka mule och känna att de är någon som behöver mig och står alltid på min sida och kan få mig att skratta även när jag är ledsen.
Ibland tänker jag hur jag skulle haft de på Åland men då skulle jag inte ha träffat tejerna jag bor med idag. Men tiden kan inte gå för fort innan jag får åter krama mina vänner jag lämna på Åland ...Älskar Åland men måste följa min dröm och jag kommer tillbaka snart...                        
 

Bilder på Dilles hästar

Har inte riktigt något att skriva om men idag har jag varit ute och tagit bilder på hästarna som ni kan se nedan...






















Foder

Nu är hösten här och de flesta hästar ser ut som bollar när man tar bort de från betet. Nu väntas vintern och kyla och mat brist... Ja vi ger ju våra hästar hö men i deras huvuden så finns de inte något att äta på vintern så de äter upp sig på sommaren och då måste vi banta ner och träna bort allt extra fett... Jag tänkte tipsa om en sida där man kan göra foderstarter på nätet som jag använder till våra hästar men om man ska utfodra de så ska man själv kunna räkna ut vad de ska ha för hand så de ska man lära sig.Men man kan använda den här om man inte orkar räkna ut självför de tar ganska lång tid kom ihåg att alltid ge analyserat grovfoder till era hästar för bästa resultatet och väg alltid upp innan annars kan de lät bli för lite för hästen och de tappar muskler istället för fett INTE KUL.
http://www.hastsverige.se/foderstatsprogram.html

Gästbloggning.. ;)

Hejsan Alla Matilda och Fannys läsare, :) Mitt namn är Lina och går på samma skola som dom två och vi trivs som fan här på Dille Gård. :) Fixade deras blogg lite granna så tänkte även slänga in ett inlägg här så vi vet att det är jag  som har gjort den.. ;) hahah
 
Annars så är det bara att besöka min blogg och sånt om det är något ni skulle vilja veta.. :) Vi 3 håller ju ihop som fina fiska här så det kommer säkert mera inlägg skulle jag tro faktiskt.. ;)
haha men nu ska jag prata vidare med folket här på Dille och ska snart ut och ta in hästarna som ska in om typ 20 min.. :) 
Vi har stall jour vi i helgen.. :) 
hare gött!:D
 
min blogg : http://islandshastenochryttaren.blogg.se/
 
 
Jag och min islandshäst...;)

RSS 2.0