Stalljour

Stannar på Dille i hegen med Tanja och Lina och Tilda, Lina och Matilda och jag har stalljour hela helgen den första  i höst, De ska bli super kul att få ha...Idag hade vi ämnesdag som inte var de roligaste men man klarar sig.Saknar otroligt mycket Seimur och Blakkur.Men som tur är så får vi rida här på lektions tid och jag har hur mycket tid som helst att träna och studera nu i några veckor till sedan kommer de små heppsorna upp... Snart till ut till skolhästarna och ta in dom ge de hö och vatten och se hur de mår...

Balans till Häst

Ligger på mitt rum i sägen nu efter dagens skoldag som hade infodag först så delades vi upp i tre grupper och sedan så skulle vi ha maskinutbildning eller datorkunskap eller säkerhetskunskap. Jag fick började med säkerheten på gården och efter lunchen belv de maskinutbildning eller vi skulle lära oss hur man kör traktor mm. Jag var så duktig så på de eller jag tror att steffi tycke jag var hispig men men...Sist men blev de dator kunskap vi fick våra inloggningar och fick skriva ett brev till Malin om våra ridkunskaper.
Nu ska jag läsa min bok och mysa i min säg innan de blir middag..
.
 

28082012

Hej hej!
Just nu är jag på rummet och skall just sova! Jag är jätte trött och jag vet inte varför. Men i alla fall, tänkte blogga om dagen!
 
Idag så vakna man av att en överpigg lillasyster kommer in i rummet och lägger sig på mattan.. Sen så pratar hon men de enda jag orkar svara är: MMHMMH! Haha! Jag steg i alla fall upp och fixa mig för frukost. Vid 9 tiden var vi nere i stallet för att få lite information om säkerhet, rida lite m.m. Så det va jävligt najjs! Fick en fin heppe, så sööt! :) Efter de fick vi lite policy att läsa och lära :P LUNCHen va sjukt god! Åt så jag dog, nej men de är jätte god mat här. I alla fall mot ÅLANDS LYCEUM, jag vet att jag gör dålig reklam och sådant men maten där kan man döda nån med.... Inte bra! Efter lunchen bar de av till stan för att gå på Östersundstur. Va rätt kul! Har haft husmöte och fika ikväll igen.. Nu ska jag sova! TRÖTTER FLICKA HÄRA!
 
Kram
<3

Snälla Lina! :)

Snälla Lina har gjort denna till oss. Snäll hon är! :) Följ och läs hennes blogg! :D http://islandshastenochryttaren.blogg.se/ 
 
Ha de bra!
KRAM
<3

Saknar heppen!

 
Blakkur i transporten på färjan. Då vi var påväg till Heléne :) Finaste heppen! Vi öppnade bakreluckan en halvtimme innan vi var i land och gud så söta de va och titta ut riktigt :) Fina!
Länge tills vi får se hepporna igen! En månad! Hur ska man klara sig? :/ Tror nog att man hittar på ett bra sätt!
 
Kram
<3

Första skoldagen, check!

Hej alla!
Idag så har de inte hänt så mycket. Utan de har bara varit det här som brukar vara de första skoldagen...
  • Upprop
  • Information
  • Rundvandring
  • Lekar
Ja, de va de som man har gjort idag! :) Har haft kul och for också in till stan med syster för att köpa telefon till henne och sedan fara hem igen.. :) Mamma och pappa hade varit snälla och fixat extra galgar till oss så nu kan vi hänga mera kläder. JIPPIE!

Men nu så ska vi på kvällsfika!
KRAM
<3

Framme

Nu är vi framme i Östersund och på Dille Gård ska just in til staden och shoppa lite grejjer till rummen och sedan ska man ut på födelsedags middag med familjen :)

GRATTIS SYSTER YSTER! <3

 
 
 
Vi kommer ha de awesome på Dille Gård du och jag! :) 
 
 
 

PÅ HOTELLET!

Tjosan Tjosan! 
Nu är vi på hotellet i Sundsvall! Vår väg såg ut såhär: 
 
 
De röda är de vi har kört idag! 
De limegröna är de vi har imorgon att köra :) De röda ringarna visar var vi stanna :P De tog ca: 3,45 h från Heléne :) Och från Grisslehamn tog det 2, 15 h till Heléne :) 
 
Nu ska vi sova gott och sedan imorgon fyller ju Fanny år så då ska jag ge henne min present och gå till simbassängen på hotellet och simma :) Sen far vi iväg till skolan och "flyttar in" och efter det skall vi fara till stan och gå lite och äta middag (då Fanny fyller år!!) 
 
Ha de bra!
KRAM
<3

Vart vi ska!

Ja hejsan på er! 
Nu sitter vi på båten (och har varit där nu en halvtimme). Vi är påväg mot Sverige och detta är då ett TIDSINSTÄLLT inlägg. :) Skall först med hästarna till Heléne Blom och efter det skall vi mot Sundsvall och sova och sedan fara iväg och mot Östersund, Dille Gård! Det ska bli jätte roligt att göra det man vill göra. Jag har ju redan gått två år i Lusse (Ålands Lyceum) och ska nu fara dit och gå lite andra kurser och kanske tenta om! :) Det ska bli kul och najjs! Informerar senare!
 
Ett av husen ;) !
 
KRAM
<3

Dröm

På måndag tar jag ett steg nämare min dröm och de är inget litet utan ett ganska stort sådant eftersom att de är grunden till min stora dröm. Min andra dröm har jag på börjat idag och de kommer nog ta ett tag och man kn säga att de är tur att jag kommer att bo så lång hemifrån att jag har tid.Hoppas att resultatet blir som jag har tänkt mig ett stort seg i häst värden helt enkelt.

Mörkret närmar sig!

Herregud! Nu börjar de bli jäkligt mörkt på kvällarna!
 
Igår kväll när jag skulle gå till hästarna kvart över 10 var de så mörkt att jag måste ta bilen ner. Och min lilla häst blir så glad att se mig när jag kommer att hela mulen bara darrar. Det är inget gnägg riktigt utan bara som om han jaa va ska man säga... Mullrar med mulen typ :P Låter lite roligt. Lilla Blakkur <3
 
Idag så ska man fortsätta fixa och kanske duscha dem. Kanske man gör de imorrn med, får se! :)
 
Men i alla fall. Snart blir de reflexer på när man skall rida då. Tycker om hösten men shit va de blev mörkt fort nu tycker jag! Hösten och våren är mina favorit årstider. Hösten gillar jag då den är lite småruggig och man ska ha reflexer. De är konstigt men de gillar jag! ;) Hehe!
 
Ha de bra idag nu!
KRAM
<3

NU ska de...

Packas alla hästarnas saker ska packas i kassar och lådor. Allt som ska med upp ska fixas nu och läggas på plats för imorgon ska jag ha kalas och baka hela dagen och på fredag ska vi packa vårat dit upp om kommer att ta lite tid och plats. För på lördag åker vi med hästarna till Helene och på söndag åker vi dit och flyttar in...

Färger

I år så ska de vara lilla eller turkos på hästarna. Jag älskar personligen turkost men lilla har jag lite svårt med jag skulle nog inte ha de på Seimur men de finns väl några fina grejjer. Även fast jqag älskar turkost så tror jag inte att de blir något jag tar och köper till Seiims eller till Blakkur tror inte att de passar på de.
 
 

Vill ha, SKA HA!

 
Sjuuuukt snygga, blir perfekta!
:D 

Ny katalog

Horze nya katalog för hösten vintern så nu kommer väl vi att skriva lite om de

Skoning och hästintyg!

Imorse messade hovslagaren och frågade om han kunde komma idag vid 4 och sko. :) 
Så nu står hästarna inne med hö innan han kommer och skor. Medan han skor så ska Fanny och jag sitta och putsa sadlarna & tränsena, så är de klart tills lördag då vi far.
Vi var tidigare idag till stan och fixade hästintyg tills vi far också :)
 Ha de bra!
 
Kram
<3

Fullt upp!

Ja, vi har ju inte precis varit såå aktiva här på bloggen! :( 
VI har rätt så fullt upp nu när vi ska om 6 dagar fara iväg till Sverige! Så att... Imorgon ska vi försöka lägga upp Heléne kurs bilder!
 
Kram
<3

Heléne kurs dag 2

Lite sen med detta inlägg men de kommer nu så att!
 
Dag nummer 2 så var bara ett pass på morgonen vid 10 tiden. Blev lite försenat... Men vi skulle idag jobba fortfarande lite uppvärming på volten som vi gjorde dagen innan. Sedan skulle jag och Blakkur börja på ovalen i högervarv i tölt. Fick smacka på lite då han blir lite bekväm ibland. Sedan travade vi ganska mycket och att han skulle gå på tygeln där. Efter traven skulle jag ta galopp vilket blev väldigt passtaktig så fick jag ett jätte bra råd att få han att tänka trav istället för pass, man skall ta galopp och om han vill trava så skall man låta honom göra det och sedan ta om galoppfattningen.. Så de blir: Galopp - Trav - Galopp - Trav - Galopp - HALT! 
 
Det skall vi jobba med där uppe!
 
Kram
<3

Tvättat

Nu är släpet tvättat utifrån och inifrån och är super rent så nu har vi bara att bädda med kutterspån och sedan är de bara att åka ser så framemot de... Har bara en vecka kvar nu så nu ska man packa allt typ i nästa vecka och idag blev även hästarna vaccinerade och hon kolla Blakkurs öga och sa att de var bra och inget vi behövde oroa oss för tur de för de är nog de sista vi behöver just nu ...

Ovalträning

Dagens träning för Helene var mycket på ovalbanan och de var en väldigt bra träning och väldigt inspirerade som alla träningar för Helene. Hon är verkligen väldigt kunnig och hittar alltid den bästa sättet att hjälpa ryttaren och hästen.

Men Seimur och jag började på volt i skritt och flyttade bakdelen ut och sedan upp i tölt. Både på volt och på ovalen där vi måste byta övning ganska ofta för att ha skulle tappa balansen lite. Tillslut kunde jag rida med glapp och han gick rent i form . Så de sista vi fick göra vad att rida på volt lång och låg vilket Seimur och jag behöver arbeta på för att ha ska sträcka överlinjen ordentligt i traven. Lite mer övning på de så borde Seimur börja trava och gallopera bättre.
Bilder från dagen kommer imorgon....

De börjar närma sig..

Nu börjare de närma sig med stormsteg nästan bara en vecka kvar sedan åker man över med hästarna till Helene och vi fortsätter upp till Östersund. Gud äntligen så ska man få gå i drömskolan i tre år ...
Pratade med Helene idag på kursen och då sa hon att de kommer nog att gå upp i vikt för de ska stå där hennes ston står på vintern och de kanske är 50 cm högt gräs. Så man får väl ta och börja med att banta ner hästarna när de kommer upp. Men de kommer nog att tycka att de är skönt att ta semester i Sverige.

Heléne kurs dag 1

Heeej!
 
Ja, idag så var de kurs! Vi for dit vid 1 så att vi hade gott med tid att fixa hästarna och sådant! :) 
Skulle rida två pass och vi pratade om när vi skulle komma upp till Uppsala med hepporna då de ska gå där på höstbete ganska länge. :) 

Men på första passet så tölta jag endel, fick visa hur han var nu och gjorde övningarna som vi bruka. Men vi gjorde också nåt nytt, som att ha framdelen kvar på voltspåret och sedan flytta in bakdelen. Mycket svårare för Blakkur t.ex. :) Vi fick också jobba på med traven och verkligen rida fram till tygeln.
 
Andra passet kände jag att Blakkur var riktigt trött. Men vi kämpade på och vi fick jobba mycket mera med traven nu, det är det att jag blir så trött och gud vad jag har ont i mina knän nu :/ BLÄ! :( För när man skall rida lätt så pass länge. Men de gick jätte bra och Blakkur fick verkligen fin form, frammåt neråt! :) Så stolt!
 
Nu är jag såå trött och skall sova, imorgon blir det kurs igen men rider bara ett pass då. :) Får se om de blev nån bra bild på oss när vi red sista passet, annars så får ni vänta med bilder! :P 
 
 
KRAM
<3

travbanan

Nu åker vi till travbanan utan hästar vi ska fixa hästarnas boxar tills imorgon. Mocka,bädda och sopa utanför boxarna och fylla vatten så att de har allt tills imorgon då de blir Helene blom kurs. Senare ikväll blir de packa allt till kursen för de blir tidigt imorgon.

08.28

God morgon!

Börjar nu vänja mig att stiga upp lite tidigare så att man inte dör sen när vardagen är här... Idag ska jag fixa i stallet och fara till stan tänkte jag. Sen får man se vad som händer. :) Ingen ridning, då det är Heléne kurs imorgon! :D Så kul, ska snacka med henne om hur vi ska göra m.m. Jeapp! Snart skall jag gå och flytta hepporna till ny hage så ska köra ner vatten och hö nu på morgonen med syster yster! 
 
Ha de bra!
KRAM
<3

Ut snart

Jag ska gå ut efter fruckosten och rida Seimur på banan och då ska vi även prova en sadel som Emma var så snäll att låna till mig. De är en ...

WINTEC ICELANDIC

Få se hur de går skriver en utvärdering sedan ...
 

Favorit

Från dagen har jag en favorit bild som jag gillar och tycker att den har ett annorlunda fokus. Ett fokus på en sak som andra tar för givet men ibland behöver man inte fota de som de andra gör .De är även trevligt att jag fick Munis öga och Lindas huvud...

Dagens tävling!

Oj va roligt vi hade det idag!
Började med att lasta hästarna vid halv 11 tiden, de gick nog bra när jag och Fanny gick på varsin sida om Seimur så att han inte stannade eller gick åt sidan.... Blakkur typ sprang in så det är alltid lätt att lasta min lilla heppe! 
 
Vi kom till travbanan vid 11 tiden och ställde oss att rykta hästarna. De andra var nere vid clinicen och lyssande så vi va helt själva uppe med hästarna! Tävlingen börja 12, Fanny och jag sku rida tillsammans och sist så vi va i jätte god tid ute och skritta upp. 
 
Tölten va först då Fanny red först in på banan. Blakkur kändes OK, men va inte på topp. Vi fick poängen 4,8 och gick vidare till A-Final.
 
Fyrgången var Fanny också först in på då de va samma startordning hela tiden. Där kändes Blakkur jätte lyhörd och samlad, fick en fin galopp och trav. Han stressade inte iväg alls. Vi fick poängen 4,5 och gick där också vidare till A-Final.
 
I tölt A-Finalen som var först så fick jag gå först in på banan, vilket gör Blakkur liiite mera spänd. Tyckte det gick okej men kände att han började bli lite trött. Men vi fick poängen 4,5 i båda varven. Fick en delad fjärdeplats med Jejja. Och en vit rosett! 
 
I fyrgångens A-Final så började starkt, vi var nummer två in på banan. I tölten fick vi 5,0. I traven fick vi 5,0 och i skritten fick vi 5,0. Galoppen som fick några meters inslag av galopp så fick jag 4,5 annars skulle jag nog ha fått högre... 
 
Jag är riktigt nöjd över dagen och att Blakkur är så jäkla duktig! Älskar den heppen! <3 Efter tävlingen fick han en välförtjänt av tvättning, och godis + lite gräs!!! :) 
 
Bilder kommer senare!
KRAM
<3

Vi är med......

 
Klicka på bilden!
 
 
 

Ny leksak

Pappa och jag var och köpte en ny leksak till oss hur kul är de inte att kunna se på hästarna i transporten :) ska testa de imorgon och nu ska jag försöka få lite sömn för imorgon är de tävling :)

Startordning!

Tävling imorrn! PEPP!
 
01 01 L 011 Jennifer Sundman - Brimi från Midgård
68 01 L 009 Jenny Sjölund - Freyr från Midgård

69 02 L 007 Paula Niskala - Senjor fra Dallandi
70 02 L 006 Johanna Wikström - Saga från Hallbjäns

71 03 L 005 Linda Lindblom - Muni från Midgård
72 03 L 004 Mikaela Eker - Tira från Midgård

73 04 R 010 Ida Mattsson - Mökkvi fra Hvammi
74 04 R 008 Jenny Karlsson - Yra från Mattas

75 05 R 003 Maria Gustafsson - Baldur fra Husavik

76 06 L 002 Fanny Kytömäki - Seimur från Stenholmen
77 06 L 001 Matilda Kytömäki - Fagri-Blakkur frá Litla-Bergi
 
 
 
Sparar de bästa till sist! ;) HAHA!

Bilder!

Tagna av Susanna!  
Tycker att hon är jätte duktig på att fotografera! :) 
 
 
Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör! :) <3
 
Tack Susanna!!! 
 
Kram på er
<3

På väg

nu är vi på väg till travis sitter i bilen och bloggar :) ska träna till tävling på lördag se hur de sotter har med mig mina viktboots så om han känns bra så ska de på . Hoppas de går bra

Vi lever än..

Dåligt med uppdatering idag men ska försöka skärpa oss imorgon för ikväll blir de travis med två av de bästa tjejjerna Jenny och Linda och såklart våra bästa heppor kommer bli super kul men nu måste jag gå katterna ska och vaccineras och nu skahästarna in och vila innan vi åker... skriver senare ikväll hur de gick bilderna kommer först imorgon tror jag :)

NM, videos!

http://www.youtube.com/user/islandshastnyheter?feature=results_main 
 
:) 

Regnig tisdag!

Hej och hopp!
 
Inatt kan man ju säga att de regna! Hästarna hade de dock bra då de va inne i boxen över natten! :) Pappa släppte ut de imorse och vid 12 gick jag ut och fick se...... Att Blakkurs öga va svullet och irriterat igen, suck! Så nu MÅSTE han tydligen ha flugluva på sig fast han står ute i typ 2½ timme............ Men jag får se hur det är och jag putsa en massa på det så att de går nog över.
 
Fanny red däremot på banan och jag fotade henne, vet inte om de blev nå bilder som duger, då Gunvald blev distraherad av katterna. Ibland så hatar jag katter så mycket! PANG, borta! DÖDA! Nejj men de vet verkligen hur de ska göra för att Gunvald ska få oss att ropa på honom och att han måste sitta på platsen, jo de går till honom och retar honom istället..... Suck! Kanske Fanny lägger upp bilderna nån dag. Får väl se! :)
 
Imorgon ska man till travbanan och träna med Jenny och Linda, vilket skall bli riktigt roligt! Yey! Bara Blakkurs öga är OK. Vilket jag hoppas!!! Får se vad Fanny tycker, vi kanske har de inne i boxen i natt igen, we will see about that. Imorgon i alla fall så ska de fotas när vi rider! Finally säg!!
 
Men jag ville bara säga att jag inte red Blakkur idag då det där med ögat uppkom igen. BLÄ!
 
Kram
<3

Ut

Nu ska jag ut till stallet och mocka och sopa hästarna stod inne natt för de var så dåligt väder så nu har jag en kvarts arbete i Seimurs box :/
Sen ska man väl rida i regnet och de kommer bli kul eller så inte eftersom att Seimur inte tycker så mycket om regn... Men måste rida han för att imorgon blir de travs med Linda och Jenny. och bra väder lovas då så de blir nog bra de
sätter upp en bild på Linda och oss från förra gången vi var till travis...

Bilder från uteritten

Fr

Tusan....!

 
Provade på med transportskydden och Blakkur tyckte INTE om det. Han gick ju knappt, och bara sparka och hade sig.
 Så att jag får lämna tillbaka dem! Tusan också!!! :( Men får kolla om jag hittar lägre, antagligen va de för hårda och höga... 
 
KRAM
<3

NM, bilder!

http://www.islandshastnyheter.se/?page_id=1690 
 
 

Dagens inköp:

  
 
 
Yeey! Så nu har Blakkur transportskydd! :) Hittade äntligen den färg jag ville haaa!!!!!!!!!!!  
Perfekt tills vi far! Sen så hittade vi en ryktväska, och de är sååå bra för nu har vi den med! Vi fynda Fanny och jag idag när vi var till staden!
 
Kram
<3

Min fina Seimur

Min lill pojke första bilden rider hans första ägare och jag på den andra han är lite vitare nu och ser lika söt ut

19

De är 19 dagar idag tills vi åker och redan nu har vi börjat att tvätta och fixa allt även städa stallet. 
Ja listan blir lång idag tar vi ut packningslistan och hänger upp den i stallet efter som att vi ska kunna kryssa i vad som är rent och vad som inte är de mm. Innan vi åker så ska vi plocka upp i stallet och se till att allt är rent och snyggt .Sedan till hösten så ska stallet städas från topp till tå och tvättas framför allt Seimurs box min lilla smutsgris:D Sätter upp två bilder en på Matilda och en på mig från ett år sedan då de var sommar städning..
 
 

Två fina bilder

Hittade två fina bilder från gårdagens tävlingar i Os första är Rolf-Göran Bengtsson och Casall och den andra får bli på ett moln över Greenwich Park där tävlingarna hålls hoppas ni gillar de lika mycket som jag.
(Bildkälla: Klicka på bilderna )
 
 

Lagtävlingen

Så här ser lagtävlingen ut just nu i Os i hoppningen 
Klicka på bilden för att komma till Os2012 hemsida

Fälttävlan Vs Fridrott

Såg just en fridrott final som påminde oss om fälttävlan...

NM, medaljörerna!

T2U

GULD 091 Linda Antonsson[SE] [YR] / SE
Isak från Dirhuvud 6,96
ANY 8,0 (1) 7,0 (2) 7,5 (1) 7,0 (1) 7,0 (3) 7,17
SLOW 6,5 (2) 7,0 (1) 6,5 (3) 6,5 (2) 7,0 (1) 6,67
NO R 7,5 (1) 6,0 (3) 7,0 (1) 6,5 (2) 7,5 (1) 7,00 

 

 

SILVER 065 Camilla Wangen[NO] [YR] / NO
Hersir fra Hakoti 6,75
ANY 7,5 (2) 6,5 (4) 7,5 (1) 7,0 (1) 7,5 (1) 7,33
SLOW 7,5 (1) 7,0 (1) 7,0 (1) 7,0 (1) 7,0 (1) 7,00
NO R 5,0 (4) 6,5 (1) 6,0 (4) 6,5 (2) 6,5 (2) 6,33  

 

 

BRONS 024 Arnella Nyman[FI] [YR] / FI
Skarði frá Kvistum 6,67
ANY 6,5 (5) 7,5 (1) 7,0 (3) 7,0 (1) 7,5 (1) 7,17
SLOW 6,5 (2) 6,5 (4) 7,0 (1) 6,0 (3) 6,5 (3) 6,50  
NO R 6,0 (3) 6,5 (1) 6,5 (3) 7,0 (1) 6,5 (2) 6,50  

 

 

T2

 

GULD 052 Agnar Snorri Stefánsson[ISL] / ISL
Fengur fra Staagerup 8,54
ANY 8,5 (2) 8,0 (2) 8,5 (2) 8,5 (2) 8,5 (1) 8,50
SLOW 7,0 (3) 8,5 (1) 8,0 (3) 8,0 (3) 8,0 (2) 8,00
NO R 9,0 (1) 9,5 (1) 9,0 (1) 8,5 (2) 8,5 (2) 8,83  

 

 

SILVER 058 Reynir Örn Pálmason[ISL] / ISL
Tór frá Auðsholtshjáleigu 8,09
ANY 8,0 (3) 8,0 (2) 7,5 (5) 8,0 (5) 8,0 (4) 8,00
SLOW 6,5 (5) 7,5 (5) 7,0 (5) 7,0 (6) 7,0 (5) 7,00
NO R 8,5 (2) 8,5 (2) 8,5 (2) 9,0 (1) 9,0 (1) 8,67 

 

 

BRONS 009 Anne Sofie Nielsen[DK] / DK 
Nökkvi fra Ryethøj 8,00
ANY 8,0 (3) 7,5 (4) 8,5 (2) 8,5 (2) 8,5 (1) 8,33
SLOW 8,0 (2) 8,5 (1) 8,5 (1) 8,5 (2) 7,5 (3) 8,33
NO R 7,5 (4) 8,0 (4) 8,0 (3) 7,5 (4) 7,0 (3) 7,67

 

 

V1U

 

GULD 070 Oda Ugland[NO] [YR] / NO
Harekur fra Vindasi 7,40
TÖLT 8,0 (1) 8,0 (1) 7,0 (2) 7,0 (3) 7,5 (2) 7,50
TROT 7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,50
WALK 7,5 (2) 6,5 (4) 6,5 (5) 7,5 (3) 6,5 (5) 6,83
CANT 8,0 (1) 8,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,00
TÖLT 7,5 (2) 7,5 (1) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,17 

 

 

SILVER 045 Flosi Ólafsson[ISL] [YR] / ISL
Kveikur fra Lian 7,27
TÖLT 7,5 (2) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 7,50
TROT 6,5 (5) 7,0 (4) 7,0 (3) 6,0 (5) 7,0 (2) 6,83
WALK 7,5 (2) 6,5 (4) 7,0 (4) 7,0 (4) 7,0 (2) 7,00
CANT 8,0 (1) 8,0 (2) 7,0 (3) 7,5 (2) 7,0 (3) 7,50
TÖLT 7,5 (2) 7,5 (1) 7,5 (2) 7,5 (1) 8,0 (2) 7,50 

 

 

BRONS 007 Sys Pilegaard[DK] [YR] / DK
Óskar frá Akureyri 6,97
TÖLT 7,0 (3) 7,5 (2) 7,0 (2) 7,0 (3) 7,0 (3) 7,00
TROT 6,5 (5) 5,5 (6) 6,0 (6) 6,0 (5) 6,5 (5) 6,17
WALK 8,5 (1) 8,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 9,0 (1) 8,33
CANT 7,0 (6) 7,0 (3) 6,5 (6) 6,5 (5) 6,5 (6) 6,67
TÖLT 7,0 (6) 6,5 (5) 6,0 (6) 6,5 (5) 7,0 (3) 6,67 

 

 

V1

 

GULD 085 Stian Pedersen[NO] / NO
Globus fra Jakobsgården 7,67
TÖLT 8,0 (3) 8,0 (2) 8,0 (2) 7,5 (4) 8,0 (3) 8,00
TROT 7,5 (5) 7,5 (5) 7,0 (5) 7,5 (4) 7,5 (4) 7,50
WALK 7,0 (3) 7,5 (2) 7,5 (2) 8,0 (1) 7,0 (3) 7,33
CANT 7,5 (4) 7,5 (3) 6,5 (6) 7,0 (7) 7,0 (5) 7,17
TÖLT 9,0 (1) 8,5 (1) 8,0 (2) 8,0 (2) 8,5 (2) 8,33 

 

 

SILVER 012 Isabelle Felsum[DK] / DK
Viktor fra Diisa 7,53
TÖLT 8,5 (1) 8,5 (1) 8,5 (1) 8,0 (2) 8,5 (2) 8,50
TROT 8,5 (2) 8,0 (2) 8,0 (2) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,00
WALK 7,5 (1) 8,0 (1) 8,5 (1) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,67
CANT 8,5 (1) 8,0 (1) 7,5 (2) 8,0 (4) 7,0 (5) 7,83
TÖLT 5,0 (7) 6,0 (7) 4,5 (7) 6,0 (7) 7,0 (5) 5,67 

 

 

BRONS 011 Dennis Hedebo Johansen[DK] / DK
Kolfaxi fra Lilleheden 7,50
TÖLT 7,0 (5) 7,5 (3) 8,0 (2) 7,5 (4) 7,0 (5) 7,33
TROT 9,0 (1) 8,0 (2) 7,5 (4) 8,0 (1) 8,0 (1) 8,00
WALK 6,0 (5) 6,0 (5) 6,5 (5) 6,0 (7) 6,0 (5) 6,00
CANT 7,5 (4) 7,5 (3) 8,0 (1) 7,5 (5) 7,5 (3) 7,50
TÖLT 9,0 (1) 8,5 (1) 8,5 (1) 8,5 (1) 9,0 (1) 8,67

 

 

T1U

 

GULD 045 Flosi Ólafsson[ISL] [YR] / ISL
Kveikur fra Lian 7,78
SLOW 7,5 (2) 8,0 (1) 7,0 (4) 8,0 (1) 7,5 (1) 7,67
LENG 7,5 (2) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,0 (3) 7,67
FAST 8,0 (3) 8,0 (1) 8,0 (2) 8,5 (1) 7,5 (4) 8,00

 

 

 

SILVER 066 Elise Lundhaug[NO] [YR] / NO
Hvinur fra Holtsmula I 7,61
SLOW 7,5 (2) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,50
LENG 7,0 (4) 7,0 (2) 7,0 (5) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,17
FAST 8,5 (1) 7,5 (2) 8,0 (2) 8,5 (1) 8,0 (1) 8,17

BRONS 070 Oda Ugland[NO] [YR] / NO
Harekur fra Vindasi 7,44
SLOW 8,0 (1) 7,5 (3) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,67
LENG 7,0 (4) 6,5 (3) 7,5 (3) 6,5 (5) 7,0 (3) 6,83
FAST 8,0 (3) 7,5 (2) 8,5 (1) 7,5 (4) 8,0 (1) 7,83

 

 

BRONS 093 Felicia Lindblom[SE] [YR] / SE
Safir wom Lindenhof 7,44
SLOW 7,5 (2) 6,0 (6) 6,5 (5) 7,5 (2) 6,5 (4) 6,83
LENG 8,0 (1) 6,5 (3) 7,5 (3) 7,5 (2) 7,5 (1) 7,50
FAST 8,5 (1) 7,5 (2) 8,0 (2) 8,0 (3) 8,0 (1) 8,00

 

 

T1

 

GULD 010 Christina Johansen[DK] / DK
Tjörvi frá Sunnuhvoli 8,39
SLOW 8,5 (1) 8,5 (1) 7,5 (3) 8,5 (1) 8,0 (2) 8,33
LENG 7,5 (4) 8,5 (2) 8,5 (1) 8,5 (1) 8,0 (3) 8,33
FAST 9,0 (1) 8,5 (2) 8,0 (3) 8,5 (2) 8,5 (1) 8,50

 

 

SILVER 085 Stian Pedersen[NO] / NO
Globus fra Jakobsgården 8,33
SLOW 8,0 (4) 8,0 (3) 7,5 (3) 7,5 (4) 8,0 (2) 7,83
LENG 8,5 (1) 9,0 (1) 7,0 (5) 7,5 (2) 8,5 (1) 8,17
FAST 9,0 (1) 9,0 (1) 9,0 (1) 9,0 (1) 8,5 (1) 9,00

 

 

BRONS 011 Dennis Hedebo Johansen[DK] / DK
Kolfaxi fra Lilleheden 7,72
SLOW 7,5 (5) 7,5 (6) 7,0 (6) 7,5 (4) 8,0 (2) 7,50
LENG 7,5 (4) 7,5 (4) 8,0 (2) 7,5 (2) 7,0 (6) 7,50
FAST 8,5 (3) 7,5 (4) 8,5 (2) 8,0 (4) 8,0 (3) 8,17

 

 

F1U

 

GULD 065 Camilla Wangen[NO] [YR] / NO
Hersir fra Hakoti 6,33
TÖLT 7,0 (1) 7,0 (1) 6,5 (3) 7,0 (1) 7,0 (1) 7,00
TROT 7,0 (1) 6,5 (1) 5,5 (4) 6,0 (2) 6,0 (2) 6,17
WALK 6,0 (4) 6,5 (3) 7,5 (1) 6,0 (5) 7,0 (2) 6,50
CANT 6,5 (1) 6,0 (3) 6,0 (3) 6,0 (2) 6,0 (2) 6,00
RACI 5,0 (3) 6,5 (2) 5,5 (3) 5,5 (2) 6,5 (1) 5,83

 

 

SILVER 067 Ingrid Marie Larsen[NO] [YR] / NO
Dimmey fra Jakobsgården 6,19
TÖLT 6,5 (2) 6,0 (2) 7,0 (1) 6,5 (2) 6,5 (2) 6,50
TROT 6,0 (2) 6,0 (3) 6,0 (2) 5,5 (4) 6,0 (2) 6,00
WALK 6,0 (4) 6,0 (6) 5,5 (6) 6,5 (3) 6,5 (4) 6,17
CANT 6,5 (1) 6,5 (1) 6,5 (1) 6,0 (2) 6,5 (1) 6,50
RACI 6,0 (2) 6,0 (3) 6,0 (2) 5,5 (2) 5,0 (3) 5,83

 

 

BRONS 068 Liv Runa Sigtryggsdottir[NO] [YR] / NO
Svadilfari fra Bergkåsa 5,88
TÖLT 6,0 (5) 4,5 (6) 5,5 (6) 5,5 (6) 5,0 (6) 5,33
TROT 5,5 (5) 5,5 (5) 5,0 (5) 5,0 (5) 5,5 (5) 5,33
WALK 6,5 (2) 6,5 (3) 6,5 (4) 6,5 (3) 7,0 (2) 6,50
CANT 6,0 (4) 4,5 (4) 5,0 (5) 5,5 (4) 5,5 (3) 5,33
RACI 6,5 (1) 7,0 (1) 6,5 (1) 7,5 (1) 6,0 (2) 6,67

 

 

F1

 

GULD 052 Agnar Snorri Stefánsson[ISL] / ISL
Fengur fra Staagerup 7,57
TÖLT 8,5 (1) 8,5 (1) 8,5 (1) 9,0 (1) 8,5 (1) 8,50
TROT 7,5 (1) 6,5 (5) 7,0 (3) 6,5 (2) 7,0 (1) 6,83
WALK 7,0 (3) 7,0 (4) 7,5 (2) 7,5 (2) 7,0 (4) 7,17
CANT 7,5 (2) 7,0 (3) 7,0 (2) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,33
RACI 7,5 (2) 7,5 (1) 7,0 (2) 7,0 (2) 8,5 (1) 7,33

 

 

SILVER 018 Samantha Leidesdorff[DK] / DK
Farsæll vom Hrafnsholt 7,40
TÖLT 8,0 (3) 7,0 (5) 8,0 (2) 8,0 (3) 7,5 (3) 7,83
TROT 7,5 (1) 7,0 (1) 7,5 (1) 6,5 (2) 6,5 (4) 7,00
WALK 6,0 (5) 6,5 (5) 6,0 (5) 6,0 (5) 6,0 (5) 6,00
CANT 8,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 7,83
RACI 8,0 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 7,5 (1) 8,0 (2) 7,67

 

 

BRONS 015 Julie Christiansen[DK] / DK
Straumur frá Seljabrekku 7,36
TÖLT 8,5 (1) 7,5 (3) 7,5 (4) 8,5 (2) 8,0 (2) 8,00
TROT 6,5 (5) 7,0 (1) 6,5 (4) 6,0 (6) 6,5 (4) 6,50
WALK 8,0 (1) 8,0 (1) 7,0 (3) 8,0 (1) 8,5 (1) 8,00
CANT 6,5 (5) 7,5 (1) 6,5 (4) 6,5 (4) 7,0 (4) 6,67
RACI 7,5 (2) 7,0 (3) 6,5 (3) 7,0 (2) 7,5 (3) 7,17

 

 

P1U

 

GULD 095 Albin af Klintberg[SE] [YR] / SE
Nitroglusserín från Hella 8,53 – 21,84″
1ST HEAT 22,59″
2ND HEAT 23,49″
3RD HEAT 21,84″
4ST HEAT 23,21″

 

 

SILVER 090 Lovisa Enblom[SE] [YR] / SE
Töfrar från Bolandet 7,31 – 23,36″
2ND HEAT 23,36″

 

 

BRONS 088 Michaela Alerius[SE] [YR] / SE
Gammur fra Reykjavik 6,50 – 24,37″
1ST HEAT 24,37″

 

 

P1

 

GULD 017 Søren Madsen[DK] / DK
Hárekur frá Hákoti 8,46 – 21,92″
4ST HEAT 21,92″

 

 

SILVER 055 Guðlaug Marín Guðnadóttir[ISL] / ISL
Toppur frá Skarði 1 7,71 – 22,86″
1ST HEAT 22,86″
2ND HEAT 23,03″
4ST HEAT 22,91″

 

 

BRONS 019 Sigurdur Oskarsson[DK] / DK
Kormákur frá Kjarnholtum I 7,54 – 23,07″
1ST HEAT 23,49″
2ND HEAT 24,76″
3RD HEAT 23,63″
4ST HEAT 23,07″

 

 

P2U

 

GULD 095 Albin af Klintberg[SE] [YR] / SE
Nitroglusserín från Hella 7,40 – 7,56″
1ST HEAT 7,69″
2ND HEAT 7,56″

 

 

SILVER 090 Lovisa Enblom[SE] [YR] / SE
Töfrar från Bolandet 7,35 – 7,59″
1ST HEAT 7,59″

 

 

BRONS 068 Liv Runa Sigtryggsdottir[NO] [YR] / NO
Svadilfari fra Bergkåsa 6,50 – 8,10″
1ST HEAT 8,85″
2ND HEAT 8,10″

 

 

P2

GULD 107 Jessica Rydin[SE] / SE
Jórik från Lönneberga 7,48 – 7,51″
1ST HEAT 7,73″
2ND HEAT 7,51″

 

 

SILVER 099 Toti Arnarson[SE] / SE
Spira från Lars Eriks 7,38 – 7,57″
1ST HEAT 7,57″

 

 

BRONS 108 Gudmundur Einarsson[SE] / SE
Flugar fra Holtsmúla 1 7,37 – 7,58″
1ST HEAT 7,76″
2ND HEAT 7,58″

 

 

PP1U

 

GULD 002 Cecilie Catharina Langvad[DK] [YR] / DK
Gjóla frá Tungukoti 7,29
1ST 6,0 (4) 7,0 (1) 7,5 (2) 6,5 (2) 8,9 (7)
2ND 6,5 (5) 7,5 (2) 7,5 (2) 7,0 (1) 8,7 (8)

 

 

SILVER 095 Albin af Klintberg[SE] [YR] / SE
Nitroglusserín från Hella 6,79
1ST 6,0 (4) 7,0 (1) 7,5 (2) 0,0 (10) 8,3 (9)
2ND 5,5 (9) 7,0 (3) 8,0 (1) 3,5 (7) 8,3 (9)

 

 

BRONS 046 Helena Kroghen Aðalsteinsdóttir[ISL] [YR] / ISL
Fiðla frá Þingeyrum 6,04
1ST 6,0 (4) 6,5 (5) 6,0 (9) 6,0 (3) 9,7 (3)
2ND 6,0 (6) 6,0 (6) 6,0 (5) 6,0 (2) 9,5 (6)

 

 

PP1

 

GULD 107 Jessica Rydin[SE] / SE
Jórik från Lönneberga 8,34
1ST 7,5 (1) 8,0 (1) 8,0 (1) 6,5 (2) 8,2 (17)
2ND 8,0 (1) 7,5 (3) 8,5 (1) 8,0 (1) 8,2 (16)

 

 

SILVER 109 Hanna Eriksson[SE] / SE
Nökkvi fra Efri-Raudalaek 7,88
1ST 6,5 (4) 8,0 (1) 7,5 (2) 7,5 (1) 8,6 (14)
2ND 7,0 (5) 8,0 (1) 8,0 (2) 8,0 (1) 8,6 (14)

 

 

BRONS 014 Jón Stenild[DK] / DK
Hamur frá Blesastöðum 2 7,46
1ST 7,0 (3) 8,0 (1) 7,5 (2) 5,5 (7) 8,7 (12)
2ND 7,5 (2) 8,0 (1) 7,5 (3) 6,0 (5) 8,8 (11)

 

 

 De va det.....!


Anmäld!

Tjoho!
Nu är både Fanny och jag anmälda till tävlingen till lördag (11.08) :D Ska bli jätte roligt och det blir sista tävlingen på Åland nu på mååånga månader! Blir att tävla fyrgång och tölt. Pappa ska vi ha å filma och Malin ska fota oss! 
Bjuder på film från Prova-På-Tregång!!! Gamla Blakkur och jag vann med 5,0 i alla tre gångarter (tölt- trav och skritt)
 
KRAM
<3

Mina favorit bilder del 2


Vårt Schema


Race

Sitter inne i soffan och ser fridrott med familjen. Hästarna står inne i stallet och sover en stund de blev nog trötta efter uteritten :P vi galopperade ganska mycket eller nästan bara galopp lite tölt och en passläggning för Tilda och Blakkur. Hade super kul och de hade nog hästarna med men trötta blev de. Matilda och jag tog lite bilder som kommer upp imorgon.

Mina favorit bilder del 1

 
Blev endel, :) Men mer kommer senare!! 
 
KRAM
<3

Rida ut!

Det hade Fanny och jag planerat att göra ikväll, vart vi far vet jag inte! :) Men de får vi se! Kanske fotar lite ;) 
Hörs senare!
 
Kram
<3

Gårdagen

Satte upp bilder igår från ridpasset men skrev aldrig hur de gick. Tränade som sagt på banan och de var ett av de bästa ridpassen som Seimur och jag har gjort tillsammans. Han var helt annorlunda från i fredags då han var ganska spänd och stressad och helt okoncentrerad. Igår var han väldigt mjuk och följsam lite rak i höger varv men de har han alltid varit. För engångs skull så blev han inte framtung även fast jag hade boots på han. Lite passig är han alltid i höger men de var bättre och jag tror att de kommer att bli bra. Hoppas på att han är lite trevlig idag...

Failbilder

Tänk att bilder som inte blev bra kan bli så fina ändå här är tre bilder från dagens hoppning i London...
Ryttarna är:
Richard Fellers                              Alejandro Madorno                        Marcus Ehning
 
Fler bilder och bildkälla hitar du här...

Bilder från dagen


NM, snabbast i Norden!

 
Klicka för att se!!! :) 
 
 

NM, resultat sida!

http://nc2012.se/files/results/index.html
 
:) 

Dagens ridpass

Hästarna står inne i stallet och jag ska rida Seimur och longera Blakkur åt Matilda medans hon jobbar.Jag ska se hur de går med Seimur han var så stressad igår och bara gick på tårna inte alls bra gick de så hoppas på bättre nu idag. Blir nog bra idag de regna igår och då blir han lite irriterad och stressad om de går bra så sätter jag pappa på fotograferings jobb annars inte.  Tror de blirden här övningen med han: 

Ser OS

Nu sitter man och väntar på Roffe ska starta ... Sverige red hem två nollor och sedan så fick ju inte Lisen avsluta hennes ritt när hon ramlade av :( Får ju hoppas att de går bra för henne och att hon kan rida imorgon igen troligvis kan hon de men man vet ju aldrig. 
Start nummer 54 är inne nu så de är väl bra så där 15 kvar innan  RGB kommer in på banan ...
Vi önskar han lycka till nu då !!!!
Vilka som startar nu ... 
 

NM, torsdagens bilder!

http://www.islandshastnyheter.se/?p=2773
 
 

NM, LiveTweet


IHN har LiveTweet från NM i Eskilstuna. Kan se på deras hemsida eller på twitter, där de heter IHNLive :) 
Deras hemsida: www.islandshastnyheter.se 
 
 
:)

NM, onsdagens bilder!

http://www.islandshastnyheter.se/?p=2703

Världens bästa!

 
Såå jävla söt! Han är den sötaste och goaste i hela världen! <3 :) Blakkur gillar sitt nya täcke, :)
 
KRAM
<3

Kvällens barbacka pass!

Ja, idag red jag och Blakkur barbacka på banan. Vi började med uppvärming på volt och sedan tölt övergångar och tempoväxlingar (typ som igår)... :) Han är så rund och mysig nu när han har lite mage ;) Såå skönt att rida på kvällen å då de inte är så mycket getingar och annat skit....! :) Jag är nöjd och vem får se, de blir nog tävlingar nu! ;) 
 
KRAM
<3

NM, Camilla Hed

 
Klicka pä bilden för att se hela intervjun! 
 
 
Tänk va coolt att jag har träffat henne och att hon ska undervisa på skolan! :D NAJJS!
 
Men fan va fina de är! 
 

NM, Agnar Snorri Stefansson T2

 
Shiiit va duktig han är och man får verkligen gåshud!!!!!!
 

RSS 2.0