Bilder som ni aldrig sett.

.

På söndag

Får jag se min lilla bebis igen har saknat han så och har aldrig varit så orolig över han. Han ska bara få nya skor på och sedan ska Matilda longera han så att han kan tränas lite bättre när jag kommer upp ska nu sätta upp ett lite schema för han och försöka få han på banan igen. Dock skulle jag vilja hitta en människa som jag skulle kunna lita fullt ut på att Seimur inte skulle göra något. Men lär dock aldrig finna en person som både klarar av att hantera han rida han och hålla exakta tider till han. Sen får man aldrig glömma säkerheten hans grejjer ska putsas och lädret får aldrig ha svett på sig. De är nog bara så att om man ska ha de bra gjort ska man göra de själv. Men på söndag så får han rutiner igen och de blir bra allt,

Nytt fodertillskott framtaget för islandshästar!

http://www.islandshastnyheter.se/?p=4397

Kolla in den länken!

KRAM
<3

Dagens praktik.

Hej Hej!
 
Idag så har vi gjort endel. Vi började som vanligt att fodra hästarna och fixa vatten i boxarna. Sedan så börja vi städa i sadelkammaren på hyllorna och de va en del saker att reda upp. Men roligt var de för de fanns lixom allt där. Efter de så lekte vi med Pricken en stund och sedan så gick vi och fixade Kjarkurs och Frakkurs hagar innan lunchen. Efter lunchen red jag Orka och Matilda Snerpa. Ja vi red ut en sväng och oj så roligt det är att rida Orka! :)  Efter de så mockade vi några boxar och sedan fick vi rida med Malin och hennes unghäst. Jag red Keiko och Matilda red Valdi. Allt gick bra och oj så roligt de va. Mycket tempo på för annars förlorar unghästen framåtbjudningen. Så hästarna var mycket trötta när de kom tillbaka till stallet. Sedan hade vi bara Elding och Affe kvar. Men när jag hämtade Affe så skena han iväg bara så jag tog in Viktor i stället. Han gillar jag mer och mer. Och vi skrittade mest så att han skulle vänja sig med området! :) Efter de släppte vi ut hästar och mockade å sopade lite innan vi for hemmåt!
 
Trevlig dag! Och imorgon skulle vi hela dagen vara med Lena då Malin skulle iväg på nå jobb och sådant! Spännande att se vad Lena hittat på! :) 
 
 

Praktiken.

Hejj!
 
Igår så hade jag och Matilda sovmorgon från praktiken. Vi fick sova till ca 9 och så for jag från Dille typ halv 10. Vi fick sovmorgon då vi skulle till hästkliniken med en häst så vi fick fara dit direkt. Den nya hästen Vaettur skulle dit då han hade fått i hagen en spark så brodden hade gjort sår, och vi var rädda för att de skulle vara något ben som var av.. Lika bra att kolla med röntken sa veterinären. Första gången jag var på en hästklinik och det var mycket spännande! Oj va jag titta runt och tyckte att de va ett ganska så trevligt ställe ändå. Coolt att få se röntkenbilderna sen också och se benet. Man såg att de va en skada men inget som behövdes opereras utan bara vila. Så nu får Vaettur stå på box i ca 2 månader. Efter kliniken så fick vi fara hem då de va så kallt och då skulle vi skriva om varje häst som vi ridit. Vad som tex behövs tränas m.m. :) 
 
Idag så kom vi dit och fodra direkt. Efter de mockade vi lite och sopade och fixade vatten i boxarna. Sedan fick vi en lista på vad vi skulle göra.
 
- Fixa hingts- valack- och ungstohagarna
- Rida Keiko, Snerpa, Orka, Elding
- Tömköra Valdi
- Klippa sly
Vi bestämde oss för att börja med att fixa hagarna. Matilda och jag tog unghingsthagen och Malin tog unghästhagen. Det tog sin lilla tid. Efter de fick vi mocka inne i deras ligghall då de nästan bara skiter där inne vilket är mycket synd. Så vi mockade och fixa de fint till dem! Matilda och jag fortsatte med att gå till valackhagen och fixa den innan lunchen så att man hade de gjort. Malin gick in och börja med maten + att fixa med ridskolan. 
Tungt och jobbigt arbete och oj va svettig man blev. Efter hagen så tog vi in alla hästar vi skulle arbeta med under dagen så att de hann tina lite under lunchen. Sedan red jag Orka ut med Matilda, Elding och Malin, Eldrós. Hon är en unghäst så vi fick hålla ganska högt tempo för att få framåtbjudning. Det gick bra och Orka var riktigt rolig att rida som alltid. Efter de så tog vi och tömkörde Valdi. Det gick bra och oj så roligt det är! Vi gjorde de vi gjorde på Dille när vi tömkörde då ena gick brevid och sa vad den som tömkörde skulle göra. Valdi skötte sig bra och man såg att han tyckte att de var roligt. Efter tömkörningen så fick vi rida våra träningshästar.
Jag och Keiko gjorde som vi gjorde sist då vi red. Vi hade mycket skänkelvikningar och volter och tölt. Han va sjukt pigg och glad :) Så rolig häst! Till sist mockade vi och sopade och tog ut hästarna, sen for vi hem! :) 
 
Jag trivs!!! 
 
 
 

Dagens praktk!

Hej!
Oj va jag har gjort mycket idag! :) Tycker att de är så roligt nu när man väl börjar bli insatt i det här med stalletsrutiner m.m. :) 
Ja, jag har i alla fall ont i kroppen nu och är riktigt trött och slut, ska bli så skönt att få sova nu efter man skrivit detta! :) 
 
Vi började morgonen med att fodra alla hästar själva då Malin var lite sen, det var roligt och att sedan få bra resonemang av Malin är verkligen toppen!! :)
 
Det vi fick göra idag var: 
- Ta bort snö från trådarna i stohagen
- Klippa sly
- Putsa sadlar
- Rida Keiko och Snerpa
- Rida Elding och Viktor
- Longera Orka (med ryttare om vi villa)
- Markarbeta med Valdi och Affe
- Mocka och sopa i stallet
 
Ja, det va det och oj så roligt jag har haft idag.Vi fick gå runt hela stohagen och ta bort all snö från trådarna då de under helgen hade regnat så trådarna hänge väldigt mycket. Tungt var det att gå i snö och vi ska nu göra alla hagar fina och laga om de behövs, vi tar en hage per dag. Vi fick samtidigt klippa sly till stona då de har börjat gnaga på lösdriften/vindskyddet, vilket inte är bra då de är gammalt och fins stockhus typ! :) 
 
Vi putsade sedan varsin sadel och sen longerade vi Orka, som hade mycket fnatt i sig idag och busa runt hur mycket som helst! :) Så roligt att se en häst ha så himla roligt! Sedan åt vi lunch.
 
Efter lunchen red vi våra träningshästar. Jag har ju Keiko, en fin söt svartskäck runt 20 år. Han är väldigt stel och vill helst trava. Så för att få tölten (som är taktren när man väl får den) så blir de mycket lösgörande arbete. VI gjorde mycket skänkelvikningar på volt och som en trappa så att säga. Efter mycket övningar så gick vi fram i tölt och övade töltövergångar. Han va jätte duktig och snäll. Oj va roligt han tyckte att de var och oj va han sprang! :) Vi avslutade hela ridpasset med trav på volt och längst fyrkantspåret att verkligen slappna av och länga på halsen. 
 
Vi fick efter de mocka lite för att få upp värmen. Malin tog och ledde fram en av de nya hästarna som hade fått en spark av nån i hagen i fredags. Så han får nu stå på box och vila upp sig. Så vi fick vara med och hjälpa henne byta bandage m.m. Coolt att se hur alla putsar sår, man gör de typ på sitt egna lilla sätt. Och Malin berättade att vi skulle imorgon med till travbanan, hästkliniken och se på när han röntkas. Det ska bli spännande och se hur de blir och va som händer! :) 
 
Vi red sedan ut med Viktor och Elding. Jag red Viktor då jag inte hade ridit honom förr. Han va mycket frammåt och rolig att rida men han har problem med uppsittningen, då han går runt en massa och är mycket otålig. Men allt gick bra och vi övade på traven, så vi red travövergångar. Han var lite fjollig då vi red en ny väg med honom så han gick runt och blåste lite och så. Synd bara att Malin funderar på att han kanske inte är en ridskolehästriktigt, vilket jag också tror. Men han lyssnade bra och va riktigt duktig! :) 
 
Markarbetet var spännande. Malin skulle visa oss lite övningar och  jag tog då såklart Valdi. Jag fick lära mig nytt som till exempel hur mna skall stå och var + tygeltagen. Valdi tyckte att detta va roligt och lyssnade riktigt bra! :) Mycket nöjd och imorgon skulle vi får göra detta och lite töltövergångar. Det ska bli spännande att se! 
 
Sen så fick vi åka hem! :) Så nöjd över dagen och så roligt var det! :) 

Praktik torsdag, mycket att göra!

Hej!
Igår hade Matilda och jag en lista av Malin som vi skulle göra.
 
Det va bland annat: 
- Rida våra träningshästar
- Longera Kjarkur och Djarfur
- Sopa stallet (överallt)
- Longera Elding och Affe
- Mocka hos kaninerna
- Ta ett skrittpass på Vaettur och Orka
- Mocka
- Putsa två hästars sadlar
 
Ja, och allt de hann vi med + lite slö tid men de behöver man å! :) 
 
Jag stormtrivs verkligen och tycker att igår var det den bästa dagen på praktiken då vi fick lixom göra de saker vi villa när vi villa och hur vi villa lixom. :) Så kul att ha lite eget ansvar!
 
I alla fall, vi började med att fodra och mocka lite och sedan ta ut lite pallar som ligger just innan för dörren och ta bort skräpet under de. Sen så gick vi och putsade sadlar och fixa de fint. Efter putsandet gick vi till kaninerna och mockade och efter de longerade Matilda Djarfur, jag va med och kollade på och hjälpte henne om hon sku ha behövt hjälp. 
 
Efter de åt vi lunch och efter lunchen fick vi rida våra träningshästar, Snerpa och Keiko. Keiko och jag gjorde mycket lösgörande arbete till en början. Sen började vi med att gå på fyrkantspåret, göra lite halvhalter och sedan halt och rygga. Efter ryggningen blev de tölt. Oj va han ha gullig! Han tyckte också att de va jobbigt att göra de ofta efter varandra men jag gav mig inte och de gick till slut. Jag gillar Keiko för att han är verkligen arbetsvillig och rolig att rida för de blir resultat. Efter många varv med övergångar och sådant så fick vi fin tölt. Sötaste då! :) 
 
Efter de ridpasset gick vi och longerade Affe. Ja, han va jätte rolig för att han verkligen lyssnade och fick till och med vara lös och han gick på som en klocka. Han lyssna bra och var inte jobbig då han gick fram bra! :) Efter den longeringen så gick vi och tog Kjarkur ut till korallen. Jag fick longera han då jag inte hade gjort de. Och oj så roligt de var. Han va ganska hingstig och ville testa och se om jag skulle låta han göra som han villa. Och de fick han inte för oj va bestämd jag blev. Han va superkul! :) 
 
Efter de mockade vi lite och sedan tog vi och longerade Elding. Hon var väldigt förvirrad och undra varför och vad vi gjorde. Haha! Så gullig! Hon lyssnade bra men man såg hur hon emellanåt stod och bara glodde på en och bara sa: VA!? Men hon va rolig med de där!
 
Till sist red vi Vaettur och Orka ut en sväng. Kallt va de i ansiktet men vi överlevde bra! :) Jag red Orka och Matilda red Vaettur. Båda två är tjocka och runda så de var mysigt att bara rida liten sväng med de! :) 
Efter de for man hem. Mycket rolig dag och de roligaste dagen på praktiken hittills! :)
 
Kände i mina knän att jag hade gjort en massa igår så idag är jag hemma och har så int. Har tagit hur många värktabletter som helst och hur mycket smörja på som helst. Men de går nog över. Idag så ska jag fara till stan med Madde och handla sen så ska jag ge våra hästar kraftfoder och mysa med de i hagen!! :) 
 
Och jag har fotat lite och har de på mobilen ska lägga upp lite bilder, kanske i helgen!
:)

Praktik, måndag och tisdag!

Hej!
 
Fullt upp har man på praktiken i alla fall! 
Måndagen: Börjar med att fodra och sen fixa och mocka i stallet. De hade varit några boxar omockade över helgen så de va en massa som va som is! Men de gick bra bara man va bestämd och villa kämpa på lite! Hehe! Efter de så sopade vi och tog in lite hästar då vi skulle få rida innan lunchen. Jag red ett svart gulligt litet sto som heter Orka, vi skulle bara ta ett skrittpass och även efter de så va de trötta! De va grymt kallt, -20 grader.... :/ SÅ man va stel och hade jätte kalla fötter. Så Malin skulle rida en häst till men Matilda och jag skulle få gå in i huset och värma oss. Vi satt där i typ 1 och en halv timme, så skönt och upptinad va man efter det. Vi fick god lunch och sen gick vi ut igen och då skulle jag få prova rida Affe, som Matilda hade provat förra veckan. Affe tyckte jag inte om då han va ganska seg och sen så är han en sån häst som går iväg när man hoppar upp och såna är inte roliga! :( Men han hade fina gångarter, tölten fick jag till bra också. Sedan skulle jag ta och göra nåt med min träningshäst Keiko, jag villa ta och jobba från marken. Så jag tog tränset och "red" från marken helt enkelt. Han är en sån häst som ofta vill ta upp huvudet när man tar lite tygel. Men efter många volter och skänkelvikningar gick det toppen och oj va glad man blev då :) Efter vi hade fixat med de så tog vi ut hästar och mockade och for hemmåt. 
 
Tisdagen: Vi kom dit och gav hästarna mat. Det va bara -13 grader ute så de va "varmt" mot dagen före! :) Men i alla fall, vi fick ta och mocka efter fodringen och fixa vatten och hö till hästarna inne. Sedan skulle Malin fara och posta och handla lite mat så vi fick sitta i sadelkammaren och putsa träns. Sedan fick vi ta och longera Djarfur och Kjarkur. Vilket va mycket spännande. Det är Lena och Gudnis hästar och är inte på ridskolan. Kjarkur är en skimmelhingst som är ungefär 14 år, tror jag, och Djarfur är hans avkomma en valack på kanske 5 år tror jag. Jag fick longera Djarfur. Malin berättade att hans inridning hade bara varit grisig, att han grisepassade. Nu så hade han en riktigt fin tölt och skulle öva på traven och försöka hitta balansen. Jag fick jobba mycket då han är en sån häst som man måste få tänka frammåt. Ja, de va roligt och oj så fint han lyssnade i slutet. Han fick lite bussprång och slängde med huvudet. Han lyssnade bra på en och man märkte att han va unghäst då han va lite all over the place. Matilda fick longera Kjarkur. Han var dessutom hans pappa så man såg likhet till utseendet. Kjarkur satte igång direkt i trav och travade på som en klocka. Han hade lite hingstbeteende så att han ville bestämma. Men efter några varv då Matilda verkligen va bestämd så lyssnade han bra! :) 
Vi gick för att äta lite lunch och sen fick vi ta och rida våra träningshästar. Vi bestämde oss för att rida ut då de va så fint väder! :) Riktigt nöjd över Keiko förutom att han va lite ofokuserad men annars gick det bra! :) Efter de fick vi ta Elding och Valdi och göra nåt med de, då vi gjorde det där som vi gjorde med våra träningshästar, jobba från marken/"red" från marken. Valdi hade jag och han hade aldrig gjort det där förrut. Man märkte att han va lite misstänksam men efter en stund gick de toppen bra och han var riktigt duktig! :) Nöjd var jag då de gick så bra! Efter de tog vi sista hästen och longera vilket va Orka, hon älskar att longeras och henne kan man verkligen galoppera och sådant med. Hon hade vi boots på då vi skulle se om hon skulle länga på sina steg i traven efter en stund. De gjorde hon efter galoppen! :) 
 
Efter de fick vi ge hästarna lite godis och mocka och sopa. Så fick vi fara hem sen. :)
 
Det är så roligt på praktik! :) 
Var inte idag då jag fick problem med bilen men imorrn så ska man äntligen fara igen!
 
Jag rekommenderar Västeråsens Islandshästar som en praktikplats! Super kul!! :) 
 
 
 
 
 
 

DÅ har praktiken börjat!

Hejsan!
I måndags började min praktik. Jag är med en kompis som heter Matilda och praktiserar på Västeråsens Islandshästar. Vi är på ridskolan med Malin Karlsson, som är en gammal Dille elev. Efter tre dagar kan jag säga så att jag fortfarande vill jobba med hästar :) Så roligt! Men ibland jobbigt också men det är bara att bita i det sura äpplet. Och jag känner nu också efter tre dagar att jag är ganska seg och trött i kroppen. I helgen ska man sova så mycket som möjligt :)
 
I måndags: 
Vi kom dit vid 9 och började med att fodra hästarna. Det var två hagar ute som skulle ha mat och sen var det hästar inne på box som också skulle ha mat, tex hingstarna :) Sen så gick vi och mockade och fixade i stallet lite. Efter det så såg vi på en lektion och tog in lite hästar. Under halva lektionen blev det kallt så då fick vi gå ner och värma oss lite. :) Vi fick lunch och sedan red vi ut med Malin. Jag fick rida Valdi, en 21 (?) årig valack som är väldigt bestämd och inte går att ändra så mycket på. Allting gick bra och det Malin sa att jag borde öva på är att få han och träna mycket i travövergångar, det är ju det han blir starkare av. Sen också kände jag att han ofta hänger sig i bettet ibland och är stelare i vänster än höger. På vägen hem efter ridturen så kände jag direkt att han villa hem fort! :) Efter det så fick jag också rida ut med bara Matilda. Jag fick då rida en valack vid namn Keiko. Jätte mysig och trevlig! Det som va synd är att han är lite stel och har väldigt hög form i tölten och att han hellre väljer trav framför tölt. :) Han va mysig och lyssnade bra! Efter ridturen fick vi fara hem :)
 
I tisdags: 
Kom dit igen vid 9. Idag skulle vi få klippa lite kvistar till stona som hade gnagat på lösdriften så att den kan börja rasa ihop och så fodra vi också. Sedan mockade vi lite och fixade i ordning ryktsakerna till hästarna och skriva på och sortera. Efter det fick vi också mocka lite och ta in hästar så gick vi in och åt lunch. Jag skulle rida Elding och Valdi. Först skulle vi rida ut med Malin och en annan tjej så jag valde att rida ut med Valdi och ha Elding (ett sto 24 år) på ridbanan. Första gången jag hoppade upp på Elding och direkt börja jag skratta för att hon va så mysig. Det är något med hennes hormon som gör att pälsen bara växer och växer, så hon är mycket långhårig. Sen är hon tjock och allmänt go! :) Efter ridningen fick vi ta ut lite hästar och så fick vi fara hem lite tidigare. 
 
I går: 
Ja, inte hände de så mycket nytt. Diana var med oss igår då hennes praktikvärd var sjuk, så hon var med. Vi började med att fodra och ta ut några hästar som varit inne över natten. Sen fick vi mocka och sopa. Vi fick välja våra träningshästar som vi ska ha, Matilda och jag. Jag valde Keiko, han vill jag jobba med i tölt och trav. Få han mer neråt och framåtbjuden i tölt och trav :) Vi gick efter de på en statuskoll på ungstona och unghingstarna.. Roligt att se vilka som är deras pappor och oj vilka fina hingstar de har :) Sedan fick vi longera Orka, ett sto som är ca 22 år tror jag. Hon var jätte roligt att longera :) Gjorde lite bus och sprang runt som en tok. :) Efter det fick vi äta lunch och sedan rida. Vi fick rida ut först lite själva. Jag red Valdi, Matilda Affe och Diana Elding. :) Efter en stund kom Malin med Örn så hon villa rida lite själv och sånt.. Men sedan fick bara jag och Matilda ta våra träningshästar och fara ut på en sväng. Vi tog tölt, galopp och trav :) Bushäst jag hade valt då! :D <3 Sedan fick vi fara hem efter vi pratat med Lena, Malin och Gudni om lite allt möjligt! 
 
Jag trivs! :) Idag är jag hemma sjuk så blev ingen praktik men imorgon far jag nog dit igen! :) 
Ha de bra nu och jag ska nog fota lite! 
 
Kram
<3

Första dagen

Hem kommen efter en lång dag, Började 9 och slutade 3 och sedan åkte jag in för 2 h teori och middag. Känner mig ganska trött efter alla lektioner. Om alla dagar kommer blir så här kommer hela praktiken bli super :) Orkar inte riktigt skriva så mycket mer om dagen men nu blir de mästerkock och sedan lockar sängen.

Speciella sadlar

De finns nog ett antal konstiga sadlar tycker att en del är ganska snygga och en del mindre snygga... Jag skulle helt klart skaffa john whitaker om jag hade en hopphäst och de passa, tycker att den är så snygg.Men skulle nog inte skaffa os-dressyr sadeln med massa stenar på tycker att den inte är speciellt charmig tycker bara att de ser roddig ut.
Sen i högsta hörnet är de en zebra randig sadel och efter som jag inte gillar djur mönster tycker jag att den sadeln inte är så snygg.
Nej jag kommer nog att hålla mig till klassiska sadlar tycker ändå att de är finast att ha på hästarna.

Januari!

Hejsan hoppsan!
Nu är det så att Fanny och jag har denna månad praktik på stall. Vi kommer att ha en egen kategori som vi sitter där och skriver om våra dagar och sånt. 
Läs gärna! :) 
 
KRAM
<3

Årets IHN ryttare 2012

Ja, det var som jag trodde. Det blev Albin af Klintberg. :) 

Läs mera här!
 
 
:) 
 

RSS 2.0