Nyår!

Jepp! Då är de nyår då, ikväll smäller det... Raketer.... Hur är de med era hästar och raketer? Är de rädda, eller bryr de sig knappast???? (Sku vilja veta) :D

Ja, våra hästar är rädda för dem. Vi kommer i år ha dem inne hela natten och vara ute och jobba i stallet när klockan slår 12. Vi måste vara där och jobba då de kanske blir lite mera lugna av det... Radion på, prat, hö m.m. Då är det som vilken "dag" som helst i stallet.

Vissa har ju sina hästar ute hela tiden och bara ger dem hö. Vi hade våra ute och satte då höet in i lösdriften då vi tänkte att hästarna kunde gå in och äta. Men då ser jag att en lite längre bort (som vet att vi har hästar) skjuter upp så många raketer som helst. De far hit och dit... Jag bara tänkte att fan om han skulle skjuta en mot hästarna då går jag dit och fan spottar han i håret och gör hans liv till en mardröm, okej, lite överdrivet men man vill ju inte att hästarna ska bli skrämda. Men då hör jag att en raket skjuts upp, far mot oss och far ner i hagen. Fy fan va arg jag blev. Den va röd och låg där och spraka. Då fick man inte fast hästarna längre kan jag säga! 

Därför tänker vi ta in dem i år! 

Ha ett bra nyår alla!
Kramisar
<3

Lorenzo med sina underbart fina hästar!

Vackert va?

Äntligen la jag upp filmen, bättre sent än aldrig! :P

Kramisar
<3

Ridpasset idag då!

Det gick nog bra, Blakkur va pigg och glad. Började med att rida ganska länge i skritt på volter, serpentiner m.m. Sen så blev han mycket peppad av att börja tölta, då vi försökta tölta med mycket energi i långsamt tempo. Gick sådär, med i mera ökad tölt så blev det jätte bra och fin, inte alls stel som han va i de långsamma tempot. :) Vi fotade också ganska mycket så bilder kommer kanske senare ikväll, men en har jag redan avslöjat för er här nedanför! :) 
Så nu ska vi börja rida hästarna rejält, vi ska verkligen få hästarna att gå ner i vikt och sen så ska vi få de upptränade till Magnús kursen i februari! :) 



Ha en bra kväll!
Kramisar
<3

Nu är det över då....

Hejsan!
Nu är julen över... :(
Och nu är all ledighet med mamma och pappa över en vecka i alla fall... :P Idag så tänker jag verkligen ha en jullovs-dag. Ska slöa och slöa! :P Fanny har nu fått min hemska förkylning och jag börjar bli frisk.... Men bara börjar!! :P Nu ser jag på tv och ska göra det lääänge! Och äta frukost :) Va ut till hepporna och gav dem morgonhö, mums sa de till mig! Gnägga gjorde dem och Seimur va duktig och vänta tills jag hällde ut höet och inte va på en direkt när man kom in i hagen.... Brukar bli så ibland. 

Ska fortsätta de på tv nu! 
Kramisar
<3

GOD JUL TILL ER ALLA!

Önskar vi alla på StallSofiero:
Matilda och Blakkur, Fanny och Seimur, Gunvald, Wilma!

EN MASSA GOD JUL KRAMAR TILL ER!
<3

Moster och Himring!







Fanny och jag va med en gång när hon tränade sin lilla valack Himring i Hammarland. :)
Fanny är fotograf!

Kramisar
<3

TRIST!

Tjosan!
Ja... Nu är det så. Att Fanny och jag inte har bloggat så bra här nu! :( Det är ju så att vi har snart jullov, då kommer vi att blogga mycket mera med bilder och videor m.m. Men nu så är vi så fruktansvärt trötta på allt! ALLT... ALLT...  ALTT!!!! Orkar bara inte blogga här då. Men snart så börjar vi vettigt igen å blogga!






Hejjs så länge!!!
Kramisar
<3

Mitt lilla turboåk!!!

ÄLSKAR DEN HÄR BILDEN! Syster Yster Fanny är fotograg <3 <3 <3 :)

Har beställt!

Va för typ en vecka sedan till Mickis Häst och Fritid. Fanny hade sagt att de fanns utebyxor, vinter, med extra långa ben. JAG: Yeeey! Gick dit och provade en M, men kände att jag skulle vilja prova L med då de kanske har lite mera "andrum"... Såå de kommer väl snart. Hoppas bara att de är här tills helgen, då vi ska kanske på marknad då... Sku vara toppen, = fryser inte. Yeaaaah!! Längtar till de kommer men om jag orkar och hinner så kanske jag går dit idag och frågar om de har kommit. :) Kan ju inte ha halare som alla andra så mina ben är längre än min överkropp, det är jobbigt kan jag säga er... Svårt med att köpa byxor överhuvudtaget. Men nog om det.  
Hörs senare!! Kommer nog å blogga lite till idag eftersom jag har rätt så mycket hål och sånt. :)
 
 
BTW! Är det någon som har såna här? Gillar ni dem???? :)



Ha en bra dag så hörs vi senare!
Kramisar
<3


Longering + Horsemanship!

Hej på er!
For idag hem från skolan då jag mådde dåligt. Ville då inte rida så jag longerade och hade lite horsemanship med Blakkur. Han va så lyhörd och snäll... När jag longerade så busade han men lyssnade när jag sa till på skarpen. :P Gulle heppen <3 Rykta han länge och myste först i stallgången, de gilla han mycket! :D Vi galopperade inte när vi longera utan trava mest så att han fick upp lite flås... Sen så avslutade vi med horsemanship, och ledövningar. Lägger upp en bild på heppen då!

Kramisar
<3

SCHEMA!!!

Detta är veckans schema. Ni kan klicka på bilden för å se de bättre! ;)

Kramisar
<3

Jag skulle visst blogga lite....

Jenny ville att jag sku skriva fast ett ord här bara för att hon vill läsa. Men nu så har jag skrivit MÅÅNGA ord så nu blir hon nog nöjd.

Nu ska jag på samhälla lektion!
Heippa!

:) KRAMISAR
<3


Ny header!

Vad tycker ni?? :)

Hoppas att ni gillar allt vi har ändrat på bloggen nu!
God jul på er! <3

KRAMISAR!
<3

Julgran

Julgranen är pyntad och Blakkur är riden och nu ser vi på Idol.Jag är dock inte så spänd så jag är på datorn.Jag hade tänkt att ändra lite på bloggen här så den blir julig.Jag känner att det som är nu är lite gammal modig.Jag hoppas att jag hinner med allt...
Så nu blir det ändring ska börja med det nu .

Anna

Stormen Anna är över Åland just nu och jag har just lös tidningen och o vad det är kaos överallt bussar har flygit i diket folk har legat på golven på båtarna för att hålla i sig.Men jag är frortfarande bestämd över att jag ska rida är jag kommer hem.För skah jag ta in de å det får torka lite sen ska jag rida båda två.Mina finaste sötizar Balkkur är säkert super blött han... Jag vill att de ska bli sommar eller vinter inte storm ...

UJJ!



Tur att hästen hittades och inte var skadad! Och tur att jag själv har en rädd häst!!!! :P Som aldrig skulle låta nån annan fånga honom är mig <3 

:D

Julkalender

Horzes överaskning i dag

Möte

Ska bli kul! :D
Så imorrn blir de å rida båda hästarna, ikväll ska jag ut och mocka och städa där så det är bra imorrn!! :) Sen göra läxor m.m. 
Kramisar
<3

Nåja...

Klicka på bilden om ni är intresserade att läsa.... Mejlade de idag och fick svar, vilket va bra. Men inte va de roligt att veta svaret :(

Lite roligt...


Brukar ni köpa nåt från den??

KRAM!
<3

Har varit jätte dåliga här nu!

Jag vet inte riktigt varför men vi har bara inte orkat tror jag....

Jag sitter nu i skolan och kollar runt på internet... Blir ingen ridning idag då jag kommer stanna kvar i stan och efter det fara till Bodil och Kytte då det är Bodil som fyller år. MEN NOG OM DET!

Jag har ju nu ridit Blakkur och tänkt bara skriva något litet kort om det här då, Blakkur har blivit så fin! Jag verkligen älskar honom mera nu. Han är en busig liten ponny men det är ju bara såå sött! Han myser annars runt i hagen så när han får ridas så blir han toppen glad! :D SÖTT! I fredags när jag red honom typ halv 8 på kvällen så va de KALLT, men han skötte sig ok, inte det bästa med ändå helt okej. Han busa och passade bara i galoppen
:( Det är inte kul för då kan han snart igen bara passa... och inte galoppera, så de får vi jobba på! NU VILL BÅDE JAG OCH BLAKKUR ATT DET SKA KOMMA SNÖ! :D Det vill jag verkligen! :) Mysigt med snö <3 Speciellt när man ser hur glad hästen blir då :) Fast det som är jobbigt är då det blir snö på ryggen och sen så smälter det och sen så fryser det på igen.... => IS! :( Men det är så det är med islandshästar, inga täcken här inte!

Nu så ska jag dra! Men ha de så bra så hörs vi senare!
KRAM
<3

STORM!

Hejsan!
Jag slutade redan 11 i skolan idag men kom hem vid 13.30 så jag gick ut och red hästarna då. Det gick nog helt ok och Seimur har haft nu på sig täcke så han är vit och inte en Blakkur-kopia typ..! :P Men jag började med Seimur, eftersom han testar och jag ville inte precis vara trött och frusiger när jag hoppar upp på honom. Men för att riskera å bli så trött så red jag ut i skogen, då Blakkur väntade i hagen/lösdriften. Det gick helt ok som sagt, busheppen! :D Blakkur va som han brukar men de va liite läskigt då de kom kvistar flygandes på gräsmattan hit och dit... FJOLL! Men de gick bra! De blåser ju skit mkt, och ibland kommer de lite regn så får väl se hur de ser ut ute när man stiger utanför dörren imorrn bitti... 

Så de va väl de jag ville skriva! Nu så ska jag sova!
KRAMISAR
<3

RSS 2.0