Gårdagens och dagens ridpass!

Inte är de nå speciellt men tänkte om ni villa veta.
 
Igår kom vi hem med eftermiddagsfärjan. Vi for å handla och sen hem för att rida hepporna.
Vi red på banan och klockan va typ 7 då när vi börja. Blakkur var väldigt okoncentrerad och lyssnade inte alls på mig men gick bättre ju längre jag höll på med honom. Travade mycket och övade på diagonaler. Sen så trava vi på volt och jag ville verkligen ha han avslappnad innan vi avsluta. Vilket gick fort så jag hann med en massa igår efter ridningen, kul! :) 
 
Idag red jag mitt på dagen ungefär, Fanny hade ridit redan på morgonen så jag red själv. Gick bra då de blåste mycket så de va inte så varmt, lagom helt enkelt. :) Idag jobba vi på volt som uppvärmning och sedan blev de tölt övergångar. Och tempoväxlingar. :) Känns bra! 
 
Pappa sku kanske kunna fota imorgon eller nåt när vi pysslar med hepporna! :) VI har nu hittat batteriet till systemkameran efter allt flyttande.  :) 
 
Kram
<3

NM, incheckade!


 
Klicka för att se de liiite större ;) 
 
 

NM, tisdagens bilder!

http://www.islandshastnyheter.se/?p=2614 
 
:) 

Idag!

Herregud!
Jag ska om en stund gå ut efter hästarna då de är typ 26 grader varmt ute!! 
Sen så ska jag sitta framför tvn och snora! Tror att jag hoppar över ridningen idag....
 
KRAM
<3

Pälsglans test!

 
 
 
  
Båda hästarna har ju väldigt mycket man och svans. Speciellt lilla Seimur! :) Canters man och svans spray brukar vi köpa och ha och vi tycker väldigt mycket om det. Tror att vi brukar köpa det på granngården. Men när vi va till Uppsala så fanns det inte där på Granngården så vi bestämde oss att köpa Lincolns man och svans spray. Vi har nu testat och jämfört med anra.... Så detta blev resultaten! :) 
 
Vi vet nu va vi kommer att skaffa oss! Men Lincoln funkar det också! ;)
 
Vilket har ni??????
 
KRAM
<3

Förmiddagens ridpass

Vilken härlig dag! :) 
Imorse steg jag upp klockan 9.30 och 10.45 satt jag på hästryggen. Blakkur och jag red på banan men ett väldigt lugnt ridpass dock. Vi red mycket volter då han har stått ett tag och brukar bli så spänd så vi jobbade mycket på volt då. Herregud hur fin han blev!
 
Vi borde ta lite bilder nu men de tar vi när vi har fått igång hepporna mera och de är lite smalare! Nu har de ju sommartjocka magar! :)
 
Kram
<3

Man måste ge beröm ...

Igår så ramlade Hästmagazinet nr 7 ner i vår brevlåda och som vanilgt så slåss vi alltid lite om den och idag så läste jag den och när jag var klar så vände jag upp och ner på den och så en helt underbar reklem som stämde så väl in... så häs stod det Otur att....
                                                  När de är som skönast är ohyran som värst
De var eclipsebiofarmb reklam och de har nästan alltid en bra reklam tycker jag men den är fastnade jag för och måste få ge de lite beröm den som gjorde denna reklam... Den kommer helt klart vara favvo citatet ett tag fram över kommer att försöka få in den lite överallt räddningen när de blir tyst...
 
 

Varningsmärke

Jag har tänkt ganska länge på vad jag använder på Seimur på sommaren och vad de är märkta med...
 
Men jag anser att så länge Seimur kan ha de utan att skada sig så får han använda de. Jag tycker att Seimur mår bättre av att slippa flugor och fästingar än att inte ha något medel på sig alls. Om han inte skulle ha flugspray på sig skulle han fog tycka att sommrarna inte var roliga alls och bara stå. Men ny har han ju oftast två olika medel på sig som han funkar bra med och då slipper han de så mycket som möjligt. De medlem jag använder är .....
Switch ha slutat säljas i butiker och nästa år så kommer man inte få använda de mera för att de är så skadligt för miljön... Switch använder vi bara på Seimur för att Blakkur är överkänslig mot medle.
UltraShield är SUPER bra älskar de medlet de funkar verklgen de håller sig över en lång tid och de är effektivt som bara den. 
Båda två är märkta med olika märken och de står exakt vad man får och inte får göra med de... 
 
Nej nu har jag skrivit vad jag tycker vad tycker ni om att använda miljöfaliga eller något annat märkta medel på din häst ???
 
 

Solen skiner

Idag är de en riktig sommar dag för en gång skull tycker synd om alla som skall jobba personligen så ligger jag i en solstol brevid polen och bloggar super bra eller hur ?
Men med solen kommer flugor och klåda för många hästar  Så sätt på eksemtäckena och flyughuvorna och passa på att tvätta de små liven under dagen för att de ska slippa sommar plågorna.
För alla hästar tycker noga att de är jobbigt att stå i hagen med tusen flugor runt sig .

Mitt eviga problem

Nu har jag ridit med Matildas IQ sadel två ridpass och idag ahr jag inte ont i ryggen. Sist jag red med den så fick jag super ont efter bara en halvtimmes arbete med Seimur och de var därför jag inte köpte en likadan när Tilda köpte sin. Jag gillade att rida i en bomsadel igen efter att ha ridit i min karlslundbomlösa i en lång tid.Seimur var Suer trevlig att rida på och var super mjuk och eftergiven i skritten. Traven gick okej ocg galoppen var fantastisk han fatta den super fin och han var balenserad och tog valdigt stora steg. Dock allt är inte perfekt för tölten var ganska passtaktig men jag kunde inte sitta lika djupt som jag ville så att jag blev lite framåt som förra gången men då blev jag så i alla gångarter.
 
Så sökandet fortsätter men ny vet jag att jag kan rida i den utan att få ont. Får väl se vad de blir för sadel man borde hitta en bra någon gång men de kan ta någge år till jag har bara sökt i 3 år nu så....

Inte som planerat..

Ja, de där schemat jag skrev till er kan ni skita i.... De har ju inte riktigt gått när Blakkur ha varit sjuk och de har vaccineras. 
Snart så uppdaterar vi om hur de går för oss! 
 
Kram
<3

Finska landslaget

 

Seniorer:

Jenni Kurki – Heiður, reserv: Mjallhvít
Juha Kontio – Álfur
Nicola Bergman-Kankaala – Ási
Liisa Leppänen – Hraunar
Katie Brumpton – Smári, reserv: Ylur
Marica Westerholm – Samherji
Jenni Mustonen – Nury
Annika Kyrklund – Freyja
Tove Pahlman – Freyr

Ungdomar:

Edda Ollikainen – Hörður
Arnella Nyman – Skarði, reserv: Lordi
Kati Summa – Hrannar
Annastiina Wahtera – Sól
Melinda Tiderman – Blængur
Elisa Tani – Röskur
Jenny Öster – Fjölnir, reserv: Huginn
Freja Väyrynen – Röskur 

 

 

 


Stackars Blakkur!

När jag gick ut och skulle ta in Blakkur och longera honom så hade han ett jätte svullet öga. Så jag tog in honom i boxen och putsa det med ljummet vatten och en ren svamp.... Nu står han inne i boxen och skall göra det hela natten med en flugluva (som också är ren)........ Hoppas att de blir bra annars så ringer jag veterinären imorgon för då ska jag prata om vaccinationen och det här. Det är jobbigt för oss och honom för att han är så ängslig men nu när han inte riktigt ser så bra så är de ännu värre! :( Stackars Blakkur!!!!!! <3
 
Får se hur de går! 
 
Bild från när vi var med Linda och Muni på travbanan! :) 
 
KRAM
<3

Bra jobbat!

 
Grattis Tove till en landslagsplats!!! 

NM 2012 i Eskilstuna

Fanny och jag funderar på om vi ska fara och titta på NM i Eskilstuna detta år... :) Det skulle vara jätte roligt tycker vi båda! 
 
Se en film här:
http://nc2012.se/events/se-var-film/ 
 
Jaa! Och vi far då kanske bara på finalerna men vi får se!
KRAM
<3

Schema!

Nu har hästarna vilat i två dagar.............
Jag har tänkt sätta upp en lista nedan för att visa er vad jag och Blakkur ska jobba med. :) 
 
  • Söndag: Longering + lite NH
  • Måndag: Banan, "Heléne kurs övning" i skritt
  • Tisdag: Banan, gångartsträning på volt
  • Onsdag: Rida ut? 
  • Torsdag: Banan, tempoväxlingar i tölt
  • Fredag: Löshoppa på banan
  • Lördag: Banan, barbacka
  • Söndag: Rida på gräsmattan????? 
De va det.... :) 
Måste börja träna en massa med Blakkur nu så att vi är redo för skojtävlingarna i augusti!
 
KRAM
<3

Flickor döda....

Jag läste just på tidningen ridsportshemsida om de danska flickor som lekte bland höbalar och två av tre dog. Den tredje kämpade för sitt liv på sjukhus tills hon inte orkade mera och dödsförklarades igår förmiddag... Olyckan skedde i familjens lada i Danmark på torsdags eftermiddag. Den 9 åriga flickan dog direkt medans 13 åriga systern dog när hon och hennes lillasyster, 6 år gammal, flögs till ett annat sjukhus. Där dog 13 åriga flickan och på lördagen dog 6 åringen.
 
Jag tycker att de är fruktansvärt! :( Fy va hemskt!!! Och tänk på pappan som hittade dem då... Shit! Där ser man verkligen hur farligt det kan vara med saker man inte tror att kan hända ibland....... 
 
Lider verkligen med familjen!
 
:/ 

Albin af Klintberg

 
Duktig!!!!

Vi är med...

 
:) 
 

Imorgon till Sverige!

God morgon!
 
Imorgon far Fanny, pappa och jag till Sverige för att shoppa lite....
Det vi ungefär kommer att köpa är:
  • Ridbyxor
  • Transportskydd till Blakkur
  • Ryktborstar
  • Rykthink
  • Underkläder
  • Mera kläder? ;)
  • Kapson
Sen kanske nåt mer men vi får se lite va som finns när vi kommer fram! :)
 
KRAM
<3

Bilder

http://www.islandshastnyheter.se/?p=1884 
 
:)

SM startlistor

 

Startlistor!

F1 Senior
F1Ungdom
P1 Senior/ungdom
P2 Senior/ungdom
P3 Senior/ungdom
PP1 Senior/ungdom
T1 Senior
T1 Ungdom
T2 Senior
T2 Ungdom
V1 Senior
V1 Ungdom

(klicka på flikarna)

 

 

 

 


Gissa rätt

Jag hade rätt vad jag trodde de som åker till OS är ....
  • RGB
  • Henrik von Eckerman
  • Malin Baryard-Johnsson
  • Jens Fredricson.
  • Som reserv tar de med sig Lisen Bratt Fredricson. 
De kommer att rida 
        RGB  - Casall
        Henrik von Eckerman   -  Coupe de Coeur
        Malin Baryard-Johnsson  -  Tornesch
        Jens Fredricson.   -  Lunatic
        Lisen Bratt Fredricson   -  Matrix
 
Skriver lite senare om vem och hur hästen är osv.

OS - London

Idag borde de offentliggörs vem som åker Angelica kommer inte att åka istället så är det troligtvis Jens efter årets superliga och då kommer Lisen som reserv. Men vi få vänta och se idag jag är ganska säker på vem som åker speciellt eftersom att jag har flera källor som tror samma sak som jag . Under dagen får jag skriva vem som åker till London. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

ÄNTLIGEN!


Himanika

Nu har min mosters lilla för fått ett nanm, Himanika, och nu kommer de bilder som blev bra som jag fotade! :)
 
 
SÖTA!!!!!
Just nu är de i Sverige då Himalaya, Himlan, (mamma) ska betäckas igen! 
 
KRAM
<3

Hästarnas lediga dag!

Hej och hopp i galopp!
 
Idag så är de så att hästarna har sin lediga dag. Jag ska be Fanny att städa lite i stallet iikväll då jag inte är hemma. 
Just nu sitter jag i solen och jobbar. :) Ska snart gå och kolla till heppornas vatten.. :) 
 
KRAM
<3

Hemma

Nu är vi alla hemma igen de var super kul på travbanan. Detta måste göras om Linda .Vi hade Malin med som fotograf så de kommer nog bilder senare.Seimur var super duktig lite stel som vanligt i höger men de är mycket bättre nu än förr. Töltade ganska mycket som vanligt eftersom att jag inte kommer få han att trava bra om jag inte får tölten på grej först. Senare fick han galoppera i båda varven för att han var så duktig i tölten, VI avslutade med kadrilj tölt med alla de var super kul tycke alla hepporna de var bara Seimur som inte töltade super snabbt han töltade i hans egen takt han men över de hela var de bra och kul.

Påväg

Nu är vi på väg till travbanan! Mobilbloggar för andra gången... :)

Seimurs Önskelista


Våra heppor på google!

Haha! Fanny sökte runt lite på google på exemtäcken och bild på det.. Men då hitta hon dessa sötnosar!

 
KRAM
<3

Ikväll travis!

Nu är klockan 15.15 och vi ska ikväll fara och träna med hästarna på travbanan. Linda och Muni kommer med och de blir kul! :D
 
Bilder kommer sen!
KRAM
<3

Dagens blogg...

Vi är och med och tävlar om att bli dagens blogg hos PONNYSMURFARNA
 
 

En bild säger mer än tusen ord

den här säger lycka

Brömsar

Jag har fullt med bett över hela kroppen efter ridpasset ute en del på gräset och en del ut de var mycket kondis och Seimur tyckte de var väldigt kul.Red ner mot vattnet för att vi vet att där kommer de aldrig bilar.Tränade tölt till galopp eller egentligen skulle vi träna tölt med så blev de blev galopp iallafall han ville så gärna.
Gulle älskling galoppera så fint efter att ha dragit iväg med mig en gång och de var inte de roligaste för jag satt med ridgjorden bara så var ganska obalanserad.
Nu Wallander med mamma och vovven men jag tror inte att jag orkar se klart ganska trött nu redan.

Snart

Jag ser fram emot OS i london speciellt hoppas jag att de kommer gå bra för Roffe från silver till guld.Troligen så tar Roffe med Casall La Silla efter som att Ninja La Silla fick feber under Global Champions Tour och har bara hunnit gått en tävling efteråt.Han åker med Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och ev. Angelica Agustsson hon måste vissa i helgen att hon har OS formen.Om inte Angelica klarar av de så spekuleras familjen Fredricson - Jens, Peder och Lisen vi får vänta och se vad som sker.Man kan se på Svt de sänder 600 timmars OS som kommer att bli väldigt kul.Även med på Svt.se om man inte vill se på OS så ska man inte titta på svt under den 27 juli och 12 augusti för då är de OS i London.
 

Check!

Hästarna tvättade! :)
Nu återstår ridning, träning och fixa rent utrustning kvar! Å jobb såklart! :D
Ha en bra dag!

KRAM
<3

Tvätt

Under dagen ska jag göra...
  • Tvätta heppe
  • Putsa sadel
  • Tvätta ryktsaker
  • Rida seimur på gräset
  • Träna
Ja sen ska jag jobba men nu måste jag till hästarna och ge de hö 

Sol värme och flygor

dagen har spenderats i solen och värmen som är härlig för oss men inte för hästarna.Blakkur tycker nog att de är jobbigt att stå med täcke på och Seimur tycker att de är jobbigt att vara vit och ha alla bessar och flygor runt.De är synd om hepporna som har eksem och konstigt nog så intresserar eksem hos hästar ja jag vet att de är lite konstigt men jag tycker så synd om dem som måste stå ut med sår och kliande man och svans de små stackarna.
Tur att de finns eksem täcken säger jag bara söta sådana också.
Här är en söt bild på hepporna med deras söta eksemtäcken är de inte gulliga ?
 

RSS 2.0