Kvällens longerpass

Idag så skulle jag ha ridit men jag hann inte före regnet så jag vänta tills ikväll och TITTA va fint de blev! :) 
Så vi gick efter hästarna halv 5 och gav de hö inne i boxarna. Vid 7 gick vi ut och fixa lite och då kom Linda och hämta sin grimma som jag ha sålt till henne. :) Efter de longera jag och Fanny hästarna på banan. Vi tog och bytte lite så att jag longerade Seimur och jisses va fin han är nu med longerspöet. När man har de bara i handen så är han så lyhörd och stannar vid minsta vink! Underbart! Blakkur däremot är så känslig så om man tar longerspöet när man longerar honom så blir de jaa, race!!! Haha! :) Så jag hade inte de då jag longera... Han behöver nog vänja sig vid ett sådant långt spö nu tror jag.. 
 
Men vi är nöjda! 
KRAM
<3

En dag....

Så ska jag ha de här! 
 
 
 
:D
Så fina! Är just nu med på en utlottning av de blåa tränset. Så jag får se om man lyckas vinna eller om jag köper senare! :) 
 
KRAMISAR
<3

Gårdagens barbacka tur

Igår så gick vi ut till stallet halv 8 för att ta in fästarna och fixa dem för en liten barbacka ridtur. Vi red inte på banan utan på gräsmattan nedanför huset. :) Sen lite i skogen också..... Jeapp! De gick nog bara bra med Blakkur men Seimur va lite okoncentrerad så att säga... :/ 
Tog inga bilder för att mobilen va död!
 
KRAM
<3

Avstängningen hävs!

 
Om ni vill läsa hela texten så kolla här
 
 
 

Roadtrip??

Fanny och jag undrar om vi två skall fara till Upplands Väsby över dagen och fara å shoppa lite häst saker till i höst! :) Tror att vi kan ha jävligt roligt. Men m de är så att vi far så skall vi definitivt ha stora bilen. Hehee! Så ja jag vet redan vad jag skall köpa. 
- Ridbyxor
- Boots
- Ryktlåda
- Nya ryktborstar
- Underkläder (som typ sportbehå, funktions- leggins och tröja) 
Kommer väl antagligen på nåt mera också... har säkert glömt nåt med. :P 
 
M
:D
KRAM
<3

Tävlar om....

 
 
Klicka på bilden om du också vill vara med! :D
 
 

Skulle gärna se....

 
Jag skulle gärna se denna asså! :) 
NAJJS! 
 
:) 
Ha de bra!
KRAM
<3

Longerat både Blakkur och Seimur

Ja idag så bestämde jag mig att longera båda hästarna. :) 
Tog och fixade stallet först och efter det så longerade jag Blakkur. Han var lyhörd och busig :) Vi hade stor volt och övade till och med galopp, vilket han har riktigt svårt för ibland. Men idag gick det bra. 
Seimur lyssnade bra. Jag tog longerspöet och jag fick säga till en gång då han verkligen inte lyssnade. Det gick bra! :) Jag va riktigt nöjd över båda hästarna!! 
 
Imorgon så rider jag på banan :) 
KRAM
<3

Lite ändrat!

Nå va tycker ni? :) 
Jag har hela dagen suttit och fixat med bloggen. Nya headern gillar jag enormt!
 
KRAM
<3

Landsmót hestamanna 2012

 
 
 

Nu ut till stallet!

För att rida heppen!
 
Bilder kommer senare!
Ska få försöka fota lite... :) 
 
KRAMISAR
<3

Trevlig midsommar!

Från oss på Stall Sofiero!
 
 
 
:) 
KRAM
<3

Nackspärr

Nu har jag fått nackspärr så ingen ridning ikväll men jag tänker longera han en stund på banan. Jag har skaffat mig ett kapson och longerings spö så att vi kan longera mer och bättre. Det blev ett läder kapson och ett svart vit spö super snyggt.

Stolt Matte

Klart med stallet och ridningen för dagen och ska strax gå i säng. Jag tog ut Seimur på ett kort lätt pass på banan. Han var riktig mjuk och följsam i både tölt och skritt och pappa filma allt så kanske kommer upp imorgon den eller den från igår på kursen som var helt otrolig, Seimur var super duktig. Helene gav mig som vanligt mycket inspiration och tips på hur jag ska kunna göra Seimur bättre och stadigare i gången.Nu hoppas man bara att jag hinner före den 27 augusti rida för henne igen får se om hon kommer hit ...
 
Nu kommer de en bild från torsdagaens ridning på travbanan kommer nog åka dit igen snart, 
 

Blakkurs och min ska beställa lista! :)

Jeaapp!
:)

Heléne kurs dag 2

Halloj på er!
Idag så va de tidig uppstigning för att Fanny skulle redan rida 07.45 så hon ville vara där typ en halv timme innan... Jag börja rida 9.15 så jag åkte senare med mamma. Så jag såg inte mycket av Fannys lektion men Seimur har blivit såå fin!!! Blakkur och jag skulle rida med Elin & Mattur. Vi började med voltarbete 85% av passet och till sist fick jag rida på ovalen i tölt lite för att kunna hålla formen på rakspår. Nu vet jag exakt vad jag ska göra för att få han så eftergiven som möjligt! Såå bra! Heléne är så duktig och hon kanske kommer hit igen i Augusti, såå jäkla bra!! :D 

KRAM
<3

Heléne kurs dag 1

Hej!
Nu är klockan snart halv 10 och jag håller på att somna i soffan... Imorse steg Fanny och jag upp klockan 7 för att gå ut till hästarna (som hade varit i boxarna över natten) och fixa dem för att lastas och att åka iväg till Hammarland då vi skulle träna på Annicas ridbana. Pappa körde vilse så vi blev lite stressade... :P Men de gick bra och vi hann fast de blev lite stressigt. Vi skulle rida två pass och de första så skulle vi bara ha som en jätte lång uppvärmning och få hästarna eftergivna. Jag tyckte att detta va en jätte rolig övning och vi jobbade på volt mycket av tiden... Sen så öka vi och minska den lite och bytte, de man brukar göra. :) Blakkur och jag hade gjort framsteg sa Heléne och Seimur och Fanny hade blivit bättre med sits och att bli "korta"! Efter första passet så va de lunch och sen skulle vi rida igen. Då vi träna igen på volten men också ganska mycket på fyrkantspåret och övade på diagonaler (trav) Fanny och jag va klara typ 1 så for vi hem och lät hästarna gå i hagen. Ska nu senare ikväll ta in dem i boxarna.
Imorgon så börjar Fanny rida 7.45 och jag 9.15 så hon far dit med pappa och jag kommer senare och sedan far hem med hästarna med pappa! :) 
Bilder kommer senare!

Kramisar
<3


Hästarna lediga idag!

Heej!
Jobbar för fullt. Fanny packar allt för kursen imorrn. Ska rida 9.15 imorgon bitti, tidigt! :P Så vi far väl dit så vi har god tid på oss. :) Det som är lite jobbigt är att efter första passet som är klart 10 så rider vi vårat andra 13, de blir några timmar väntan där då men vi ska ha hage till hepporna så de får stå och mumsa i sig lite gott... :D 
Vi får väl också äta nåt och jaa, chilla! Se på när de andra rider kanske! 
Ikväll skall vi till travbanan på talka och hjälpa till där då vi fixar allt till clinicen!!! Jeaapp! Nu så kollar jag in filmklippena på oss från travbanan i torsdags. KANSKE lägger upp dem, vet inte om de går att visas! :P 

Ha de bra!
KRAM
<3mat

Hemma från travis

Allting gick bra. Bara det är att vi kom dit så vattna de och sladda stora banan så de hade stängt alla grindar. Pappa gick och fråga om vi skulle kunna få komma å rida på våran ovalbana och det gick prima! :) Så vi började rida där och vi red nog över en timme. Pappa fotade och filmade lite så de kommer upp ikväll tror jag, om jag hinner fixa allt. För att pappa for tillbaka till travbanna för att fixa de sista elen till klubbhuset. :P Så får se om de kommer ikväll eller imorgon bitti.

Kram
<3

Mycket att göra...

- Tvätta Blakur 
- Packa
- Städa stallet 
- Fixa transporten
- Fara efter Fanny
- FARA TILL TRAVBANAN! :) 

Ska be pappa att fota oss lite... :) 
KRAMISAR
<3

Nytt...

NU har blogg.se ändrat lite.. Så vi får se hur det går dåå! :) 

Ha de bra!
KRAM
<3


Kvällens longerpass

Ja, jag orkade inte rida Blakkur så jag bestämde mig för att longera honom. Han va såå lyhörd och de kändes riktigt bra mellan oss. Men de är det att han tigger så mycket så att han typ springer in till mig när jag vill och sen så blir han sur när jag inte ger honom nåt. Men han är söt ändå!
SNÖIG MULE!! :) <3
KRAM
<3

Kvällens ridpass på Seimur

Ja, va ska jag säga... De enda jag skulle kunna säga va att jag vet varför jag äger Blakkur och Fanny äger Seimur.......... :P Jag red ju Seimur då Fanny fixa Gunvald, vi skulle tölta mycket och ha en liten skänkelvikningsövning, (trappan om ni vet va det är?) Men de enda han gjorde vara att sticka iväg och inte lyssna alls på mig. Sen när han gjorde det så blev de jobbigt och då börja han små hoppa på stället.. Knäppa heppe!! Så nu är han typ arg på mig för att jag vann. :) NÖJD!
Återkommer med va jag gjorde med Blakkur!!
<- Trappan!!
Ha de bra!
KRAM
<3

Nu ut på ridtur!!

Nu ska jag, Matilda, gå ut och rida båda hästarna! :)
Bloggar senare!!
KRAM
<3

Ridpasset igår på banan

Igår kväll efter middagen så tog jag och Fanny å red hästarna på banan. Blakkur och jag jobbade mycket på det från Heléne kursen. :) Blakkur va mjuk i skritten och gav efter direkt men i tölten så blev de stelt och passtaktigt, så de måste vi träna på mera. Så vi skrittade mesta dels av passet.
KRAM
<3

Bilderna på Blakkur från igår

Fina Blakkur <3 :)

Gårdagens ridtur

Jepp! Igår kväll efter middagen red jag Blakkur på banan. Vi gick igenom allt från Heléne kursen och det gick bra! :P Töltade rätt mycket och det kommer film och bilder sen! :) Jeaapp, jag fotade lite efterråt själv så inga bilder när jag rider men pappa filmade när jag red. (Ska säga att Blakkur är lite låång, men tölten är såå mycket bättre nu!) Så ni ska få se resultat! :D Så vi töltade på volt och öka/minska den med skänkelvikning. Så jag är jätte nöjd!
KRAM
<3

Dagens bus!

Heeej!
Sitter i sängen och ska just kasta mig i säng. :P Idag så fixa jag själv med hepporna, jag tog dem ur hagen och fixa dem där nere. Så vi va bara på gräsmattan och åt en massa gräs och sprang runt där lite. Longerade Blakkur t.ex... Seimur va lat så vi longerade inte då...... Men vi myste runt helt enkelt, tog de lugnt!! :D
KRAM
<3

RSS 2.0