Fälttävlan

Klar med morgonen i stallet och väntar nu med spänning på EM i fälttävlan ska börja. Hoppas att de dels går bra för Sveriges lag och håller även tummar och tår för de finska ekipagen. De så ut som hästarna var i bra form för svenskarna även av vissa finnar. Tror att svenskara kommer att helt klart vara och slåss om medaljer eller som de ser ut nu de kan ju rida ner sig. Storbritannien försöker jaga både Sverige och Tyskland som nu ligger högst i lag uppställningen. Vi får väl se vad som händer under dagen. Svt sänder de från 10 till 16 så jag borde överleva dagen :)

Praktik

Har däckat i soffan framför EM. Fått i mig middag och fått lärt känna gården bättre. Kommer nog bli bra de här har haft en super kul dag som har varit lång. Fått träffat alla hästar och sett hela gården. Susanna mötte mig när jag anlände och efter att ha sett var vi ska bo åkte vi och handlade. När jag vinkat av mina föräldrar så gick jag ut till stallet fick en runtur och vi hälsa på alla hästar. Susanna red en av sina hästar medans jag packade höet och fyllde på vatten till Jennys bebis. Fick sedan tvätta en av eksem hästarna i manen svansen och på benen där hon hade som värst. Tog in den andra eksem hästen och stängde stallet för middag.


Tvätta hästar?

Undra om man skulle orka tvätta en av hästarna idag eller om jag tvättar de båda någon annan dag. Måste få Seimur tvättad innan jag åker upp men när vet jag inte. Blakkur är lätt att tvätta för han kan man spola så de kanske tar en timme eller så, Men Seimur är rädd för vatten så de är lite svårare med han sen är han alltid jätte skitig så.
Men igår var jag till travbanan med hästarna och sedan kom Bodil som fick rida Blakkur på ovalen. Seimur var en helt annan häst han var taktren och väldigt trevlig i handen. Tror att Matilda har en ny femgångs häst i Seimur om hon ny skulle börja träna han lite i pass. Blakkur var jätte lugn med Bodil och super fin i alla gångarter till och med i galoppen lite fyrtaktig men gick på ganska bra. Traven var fin och framför allt lugn hon kom åt han väldigt bra och kunde trycka på lite så han sökte sig framåt. De är sådana dagar som man skulle vilja att hästen skulle vara hemma mycket mera och inte åka till Östersund men de blir nog bra de med...Nu är de bara att packa upp och ner igen för att ha allt klart till lördag. Men ikväll blir de uteritt igen med Bodil sista gången hon kommer och rider innan lördag vi har nog haft de kul med Matildas häst :)

Andas ut och andas in så kör vi...

Äntligen söndag igen! bara två söndagar kvar sen är de dags för praktik med min Jenny. Men nu laddar jag om ska se till att allt blir så enkelt som möjligt på lördag för då köra jag upp hästar. De är veckor som den kommande som gör att de är skönt att man kan organisera, men de känns nog väldigt jobbigt att inte Matilda är här och hjälper mig med allt.
Jag har iallafall haft en underbar söndag en uteritt med Bodil. Bäddat transport och sist men inte minst njutit av Åland när de är som bäst. Även fast jag saknar Jämtland så slår de aldrig Åland, Åland har de lilla extra som är svårt att sätta fingret på.
Nu ska jag lugna ner mig med att njuta av söndagen och tagga upp till veckan.

RSS 2.0