Veckan!

Hej!
Denna vecka har jag inte bloggat alls. Men nu så ska jag skriva att Blakkur och jag red lektion i veckan, både tisdag och onsdag. Vi övade galopp.
 
Tisdagen och Onsdagen:
Vi började med att gå på volt och göra en massa halter sen så fick vi börja trava och lära oss diagonalerna. Sen så skulle vi ta galoppfattning vid A och innan de rida på stora A-volten. Efter det fick vi också ta galopp från skritt. I högervarv så gick det inte alls, Blakkur och jag har så svårt för det för att jag sitter alltid i vänster galopp och han har svårare i högervarv så det blev inte nå bättre med det. Men vi fick verkligen jobba på det och nu fick jag äntligen hjälp med vad som var problemet, jag fick också reda på att min högra axel alltid är framskjuten så jag måste träna på den också. Oj vad jag lär mig mycket på Dille! Trivs så bra och nästa vecka ska vi hoppa och hålla på, då jag antagligen får en riktigt tölt heppe så får jag nog jobba med det då jag inte kan hoppa.
 
Så nöjd!
I helgen ska jag be Elisabet fota mig :) Ha de bra!
KRAM
<3
 
 

Hästlivet flyter...

Nu har man äntligen internet igen... Idag var jag iallafall ut och red Seimur en stund och sedan på ovalbanan :) Känns verkligen som att allt börjar falla på plats med han. Han var lite nojsig till en början och var lite på tårna men fick han tillslut bra. Fattar inte riktigt att de här är verklighet ibland han har verkligen inte gått så här bra på länge. Sen imorgon så ska jag rida en lektion med Seimur och de ser jag fram emot de blir töltövergångar vilket Seimur och jag aldrig kan få för mycket av.hoppas att de här håller i sig för då känns de som att de kommer att bli en perfekt hästvinter...

Dagens lektion

Idag hade vi självständig ridning på lektionen och vi skulle då jobba med lösgörande arbete och halt och halvhalt. Jag red Rexina en av nordisarna här som är hur trevlig som helst. Får se om jag rider Seimur ut på slingan barbacka eller inte innan de bär av till gymmet med Ida.
Bjuder på en bild från hästryggen på Rexina

Öppet hus

Igår var de öppet hus här på dille och vi red ju mest hela dagen men sen var de även folk från LT och kolla på skolan och skrev ett reportage

För att läsa hela artikeln klicka på bilden och där finns de även flera fina bilder...

Gårdagens ridpass!

Igår så var de öppet hus här på Dille, en massa 9or kom hit och titta på hur vi hade det. Kul!
 
Vi började med att rida på morgonen, ett vanligt ridpass (som vi har varje tisdag) sen så fick vi rida igen som en liten uppvisning. Då fick jag har Blakkur! <3 :) Så kul!! Vi övade på en kadrillj på morgonen och sen på eftermiddagen så fick vi visa upp den för några.  :) Så Blakkur fick vara med på lektionstid. :) Gick nog bra, och hans tölt va så fin! <3 Han var lite spänd då de blev trångt men han lyssnade och verkligen litade på mig för han gick ju frammåt! :)
 
Nu så denna vecka har jag lösdriftsstalljour, så jobbigt då man sku måsta fixa 27 kg, 14 kg, 25 kg, 18 kg till de fyra hagarna vi har... JOBBIGT! Så fick en massa hö i ögonen :( Men de går nog över. Ska snart sova en stund och sedan gå och äta lunch. 
 
Ikväll tror jag att jag ska putsa min utrustning och kanske gå en sväng med Blakkur på slingan eller rida barbacka med honom där! :) En mystur ska vi ha i alla fall! 
 
De va det!
KRAM
<3

Länge sen sist!

Hej!
Nu har vi äntligen internet igen, har typ varit utan de i ca en vecka! Jobbigt ha de varit. Så tråkigt och så lite att göra här! Men nu är de tillbaka. Så därför har inte vi bloggat tyvärr. Men nu ska de verkligen bli bättring på det.
I fredags fick hästarna nya skor och broddar, Fanny for iväg på fest så Kim och Matilda va så snälla och hjälpte mig med Seimur. Tack brudar! :) Sen så red jag Blakkur efter skoningen i ridhuset, skönt att göra de så sent på kvällen. De va så lite folk där! :P Men det gick bra och min häst sprang på som tusan i tölt, oj va han tyckte att de va roligt att springa lite. Vi tog också lite galopp och han galoppera mycket i vänster varv, mindre i höger då det är det han har svårt med.

I lördags fick de vila så Seimur och Blakkur stod inne på natten till lördag så släppte ut de och oj va lyckliga de var att få springa i hagen lite med kompisarna! :)

Igår så red Fanny Blakur och Seimur, med sin kompis så gick bara ut och mockade och sopade i stallet efter de. :) Ikväll ska man kanske in till stan då :)
 
Ha de bra!
KRAM
<3

Dags igen...

Kanske är de på tiden att börja blogga här igen få lite liv på bloggen så att ni får se vad som händer här uppe i Östersund. Ska se om jag kan få en ny header och lite ny desing här känns som de är dags de var en stor livshändelse för oss, vi förändras och blir bättre på hästar utvecklar oss själva som person och träffar folk som vi aldrig kommer kunna glömma bort. När det händer i vårt liv måste de väl också hända något i bloggen också så... Hoppas att ni fortsätter följa bloggen och/eller börjar följa den. Med de sag så vill Seimur och Blakkur säga hej med en urgullig bild som är tagen på ridbanan hemma på Åland.

RSS 2.0