Vill ha/behöver lista :)

Blakkurs och min lilla vill ha/behöver lista :)

Vill bort från denna ö och få nya vänner!

JA! Snälla hatar denna jävla ö. Snart blir jag 18 <3 GREAT! Då ska jag fan köra runt, hihi! :P Men i alla fall! I fredags postade vi iväg ansökan och får se nu om vi kommer in!! Vill få nya vänner inom hästsporten, det ska bli jätte kul att få träffa en massa andra och sånt! Jätte roligt! :) Är så trött på alla här! Fast mina brudar är ju ändå bäst och jag vet nu precis vilka vänner som man ska ta vara på och vilka inte.... Blir så trött!
Det är bara hästen som finns för en! <3
Se u!
KRAM
<3

Första hjälpen, vid skador!

Kollade på Tidningen Ridsport. Och läste om första hjälpen... 
Ja, vi har ett "medicinskåp" i sadelkammaren där vi har precis alltmöjligt :) Hur har ni det? Har ni det man borde ha eller har ni bara de få sakerna. Ja, vi har nu till och med medicin för kolik, så vi är beredda på det med! Då Seimur hade det tidigare i höst. Det är egentligen bra att hästen blir sjuk för herregud vad man lär sig saker då. När Seimur var sjuk så sov jag första natten 4 timmar och sen gick jag ut och fick med honom igen på banan. Ringde veterinären hur mycket som helst och sen for man till skolan vid halv 11 och for hem 1 för att gå ut och gå igen. Jag tror att jag har aldrig varit så jävla glad förut av att han hade skitigt i boxen! :P Nog om det, vi har ju allting. Till och med sån där "pasta" som vi använder vid skoningen och det är ju också bra att ha i skåpet. 

Kram på er!
<3

Rida 2 heppor idag!

Det ska bli kul och se hur det går med Seimur :) Får se va vi två hittar på men Blakkur och jag ska träna med koner, bommar m.m. :) 

Ha de!
Kramisar
<3

Lindor...

Asså, det folk tydligen inte förstår är när de har lindor att man ska ha underlägg. Hästarna kan få skavsår och varför ska man försöka göra hästen ont då... KÖP BANDAGEUNDERLÄGG kära ni! Då blir det bättre!



Tänk på heppen och köp underlägg och sen linda på lindorna!

Kramisar
<3


Blir så glad!

Nu när allting går så jäkla bra! :) - Ett telefonsamtal igår och idag ett mejl. Jag blir så jävla glad! :)
En bild på mig från förra året i min gamla hjälm! :P Hihi!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Ha de gött!
KRAMISAR
<3

Fy vad hemskt! :(

:( Va synd. Och gud vad hemskt att komma dit och se hur allt såg ut :( 


ÄNTLIGEN!

Kollar runt nu! Kommer ett inlägg så småning om så ska jag visa er vad jag och Blakkur vill ha :) 

KRAM!
<3

Upptining

Har krypit upp i soffan för att tina upp lite innan man ska ut och ge hö om två timmar.Men jag har haft ett underbar ridtur på banan med den bäste Seimur från stenholmen.HAn var riktigt duktig han var fortfarande ganska mjuk han var inte stel som en pinne direkt.Vi jobbade på en stor volt mitt på banan ville inte gå in på en liten.Blev ett ganska kort pass men dels så var det kallt och sedan ville vi inte ta ut hästarna för mycket de har ju stått så länge nu.
Matilda tog ett par bilder på de nya skåpen så hon får ladda upp de själv.

Ska få rida denna heppe ikväll!

GULDHÄSTEN!
Ska äntligen få rida han igen ikväll, har ju satt igång han nu igen men genom arbete från marken m.m.
Älskar fan den heppen <3 !
Kramisar
<3

Klart

Dåligt med uppdatering idag men jag slänger ihop ett inlägg nu. Jag blev just klar med stallet jag longerade båda hästarna och har fixat klart i sadelkammaren bilder kommer imorgon måste dammsuga i sadelkammaren det är katthår överallt.Blir mer ingående imorgon jag orkar inte nu


Skåp i stallet

Sitter i skolan och har tråkigt ska ha en engelska timme som startar om en halv timme. Sedan blir det en svenska så jag slutar 12.45 och då ska man hem till hästarna och fixa i stallet. Vi fick nya skåp till sadelkammaren här om dagen så jag ska lägga in allt i skåpen.Det ligger täcken över hela stallet mest Seimurs Blakkur har inte lika många för seimur har gjort snder ett antal så jag har tre regntäcken till han två gråa och ett brunt. Medans lilla Blakkur får nöja sig med ett regntäcke bara ...

Tar kanske och tar lite bilder så ni får se hur snyggt det blir med de nya skåpen.Sedan blir det att rida ponnysarna och ge de krafftfoder så att Seimur får linfrö kakan i sig ..


Seimurs utvekling under åren

Seimur i kumla
Seimur en sommar
Seimru på en lektion
Seimur på travbanan

Tur att det finns räddningstjänster!


Tur att det finns räddningstjänster! Tur att hästen klara sig bra! :)


Polisanmäld... Stackars häst!!

Hästägare polisanmäld för djurplågeri

De fem hästarna levde under vidriga förhållanden. En av dem hade en halv meter långa hovar. Nu har hästarna avlivats och ägaren polisanmälts misstänkt för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

 



Missförhållandena upptäcktes vid en inspektion av länsstyrelsen den 30 november i fjol. Kontrollen var oanmäld och utfördes efter en anmälan om att en häst hölls ensam och hade långa hovar. Det visade sig bara var en del av sanningen. På gården fanns totalt fem hästar, samtliga vanvårdade.

Länsstyrelsen kommer inom kort att ta upp frågan om hästägaren, en kvinna i ett samhälle i Sollefteå kommun, ska beläggas med djurförbud. I väntan på ett sådant ska polisen också utreda om hon gjort sig skyldig till djurplågeri. Den veterinär som kom till platsen har aldrig sett så långa hovar tidigare och slår bestämt fast att hästarna under en längre tid utsatts förstort lidande, varav av en av hästarnas lidande bedöms vara svårartat.

Kvinnan hade även kattor och hund inomhus som levde i en oacceptabel miljö.

 

Jag säger bara: FY SATAN! Stackars häst!!!! Fittkärring! >:O


Film!

Kanske att man ska införskaffa sig ett par skulle säkert vara bra att ha

Barbiedocks-syndromet

Har någon hört talas om de ? Om inte så ska jag nu berätta vad det är Barbiedocks-syndrom.De finns ryttare som har täcken på sina hästar för syns skull och de med matchande benlindor.Det har blivit en status grej att ha täcken på hästarna när de står inne. Då helst de absolut dyraste och snyggaste täcket de kan hitta på marknaden.
Jag förstår de som ska på tävling dagen efter och har en vit häst som man íntevill ha urinfläckar på.Men inte desom har de på inne bara för att ha det på inne. Men tunna täcken används även flitigt av vissa utomhus för att slippa få en lerig häst och de gör så att man behöver inte ryckta lika länge .
Så fort du går in i en hästbutik så ser du täcken till olika ända mål men alla märken ha tunna stalltäcken och man får inte glömma benlindorna som såklart ska matcha täcket och de ska den starkars hästen ha på sig i ett uppvärmt stall över natten . Sedan säger ägarna det är för att den fryser knappast den srår i ett varm stall med ett täcke på sig.Och om man ska ha täcke på så varför benlindorna på benen. Benlindorna ska bytas från stallet till hagen till andra och seddan ska de bytas igen vid ridningen aldrig får hästen av sig benlindorna.

Äntligen träna

I dag har vi varit ute på ridbanan och lekt med hästarna lösa lite de har ju inte fått göra något på två veckors tid så det hade ganska så mycket energi i kroppen.Seimur små sprang upp till rid banan för att han fattade att han skulle äntligen få göra något. Så klart tyckte det att få springa var superkul att springa runt med varandra.Det var synd att vi inte fotade hästarna då för de var så fina så.Men jag har en på Seimur från i sommras då vi hade han lös och fotade honom när han busade.
En hyffsat bra dag Seimur var lite lat men det är förstårligt och så hade jag godis i fickan och han är så sugen på godis och mat hela tiden så han kom ganska många gånger in och tiggde lite. Imorgon ska man rida lite försiktigt då i skritt om man hinner allstå ska och simma på kvällen men nu ska ja gå och lägg mig börjar tidigt imorgon och ska skriva spanska uppsats första timmen .

Imorgon skoning!

Hej! Imorgon kommer Oskar hit klockan 12 och skor våra heppor! :) Då kan vi äntligen börjar rida igen och verkligen sätta igång hepporna från vilan! 


Kram!
<3

Jerringpriset!


Ponnyakuten!

Igår kväll såg Fanny och jag på ponnyakuten säsong 3. Tycker nog att det ska bli en ganska bra säsong... Jag har "valt" några som jag skulle vilja att Tobbe sku ta med. Så får se nästa gång hur det blir :P Det jag ser när man tittar är att det är såna problem som man kan lösa själv tycker jag bara genom att träna, träna träna... Ja, sen så ser jag på hur de har grimmorna, för lösa och för stora, HATA HATA HATA!!! Men det är ändå rätt bra annars :P


KRAM!
<3

Sött!

Visst är det sött? Sådär skulle nog Blakkur göra om Wilma skulle va på hans rygg... :P

KRAM!
<3

Jag och Blakkur!



Fanny avslutar hela filmen med att visa vad hon tycker om det hela :P
ENJOY!

Kramisar
<3

Misstänker....

:/



Har longerat båda hästarna!

Ujj vilket väder va? Men ändå så är det ganska bra då det regnar bort lite mera av snön...
Jag slutade 11 idag och for hem. Idag så kommer Fanny hem först halv 10 så hon kan ju inte rida idag då. Men ja, jag har varit och longerat hästarna lite försiktigt då det är värsta isen på ridbanan och våra hästar har inte broddar ännu :/ Så vi tog det rätt lungt. Nu står hästarna inne i boxarna och jag ska just precis gå och ge de hö :)

Ha de bra!
Kramisar
<3

5 Nyårslöften

Fem stycke nyårslöften för hästen. Hoppas att ni förstår allt
Källa:The Horse

With another holiday season in the bag, wrapped up with the turkey giblets and excessive toy packaging, we can now turn and face the impending New Year. After the ball drops approximately 50% of us will yet again vow to make some important changes in our lives, but will we actually follow through?

Experts say that one reason many of us fail to keep our resolutions is because our goals aren't defined well enough. To combat this challenge, TheHorse.com has compiled five specific New Year's resolutions to help horse owners either maintain or improve their horses' health and longevity in 2012.

Resolution #1: Resolve to respect your horse's breathing zone.

The breathing zone is the two-foot sphere around your horse's nose from where he draws his breath. According to N. Edward Robinson, BVetMed, PhD, MRCVS, Matilda R. Wilson Chair in Large Animal Clinical Sciences at Michigan State University, horse owners often forget about preventing chronic disease such as heaves, inflammatory airway disease, and low-grade cough.

"These are all due to life-long dust inhalation and can be prevented by respecting the 'breathing zone,' " Robinson advised. "Aim to give your horse a dust-free 'breathing zone.' Provide as much pasture time as possible, remove the horse from its stable during clean out, use low dust bedding, and most importantly, use feeds with the least dust, such as pasture, leafy new hay, or pelleted complete feed."

Resolution #2: Resolve to discuss appropriate vaccination and deworming strategies with your veterinarian.

The number of infections and medical problems that can be either minimized or avoided entirely by appropriate basic horse health care is astounding. For example, in 2011 there were at least 125 cases of West Nile virus (WNV) and 43 cases of Eastern equine encephalitis (EEE) in the United States, according to the USDA Animal and Plant Health Inspection Service. Both WNV and EEE are almost 100% preventable by vaccinating at-risk horses.

The American Association of Equine Practitioners' list of core vaccines should be on every owner's mind as he or she decides which inoculation a horse will receive. Additionally, talk with your veterinarian to see which--if any--additional at-risk vaccines he or she recommends, such as botulism, Potomac horse fever, or strangles vaccines.

Also consult a veterinarian about which deworming regimen he or she recommends for specific horses. For example, a horse in a closed herd that does not leave the farm will likely have slightly different deworming requirements than a show horse that travels the nation or the world. Resolve to ensure the ideal deworming protocol is used for each individual horse.

Resolution #3: Resolve to create and maintain a proper first aid kit.

A proper first aid kit cannot-and should not--be created in an emergency. In addition to the medical supplies, knowledge of how to use your first aid kit's contents (do you know how to measure pulse and respiratory rate?) and important and up-to-date information such as age, breed, use of horse, and vaccination status are also needed in emergencies and can be copied and included in the kit. Create a proper first aid kit, with help from Roberta Dwyer, DVM, MS, Dipl. ACVPM, professor at the University of Kentucky's Maxwell H. Gluck Equine Research Center, via this video on TheHorse.com.

Resolution #4: Resolve to manage your horse's weight.

As if that resolution isn't challenging enough, Nicholas Frank, DVM, PhD, Dipl. ACVIM, professor and department chair of clinical sciences at Tufts University's Cummings School of Veterinary Medicine, challenges horse owners to take this task one step further. Frank suggests the resolution should actually be, "To better understand how my horse's diet affects his or health; how diseases such as developmental orthopedic disease and laminitis can be prevented by recognizing relationships between genetics and diet."

Several articles have been posted on TheHorse.com over the past year covering these topics. In addition, an article on epigenetics featured in the January edition of The Horse magazine touches on how diet can impact genes during early foal development. While perusing these stories, don't forget to calculate your horse's weight using the weight calculator (a step in the right direction).

Resolution #5: Resolve to recognize all aspects of the equine community.

Learn more about horse husbandry and discover thousands of tips for keeping your horse happy and healthy in Understanding Basic Horse Care

Consider donating some time or money to the many horse rescue organizations or to facilities that offer equine-related services (equine therapy) to disabled children, for example. If you prefer, you can donate instead to organizations that support research or educate veterinarians, students, or owners. There are also organizations in need of donations to help horses in developing countries where vaccines and medications are not widely available.

TheHorse.com recently caught up with three equine rescues to find out what their most desired items were this holiday season. Take a read to find out which items are most useful before you decide what to donate.

Finally, remember to spend lots of quality time with your four-legged family members in the New Year. As Sir Winston Churchill once said, "There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man."


Tävling!

Vill ni va med? Klicka på bilden! :D
Kramisar
<3

Bra eller inte?

Asså... Förra Magnús kursen så sa han att jag inte skulle ha schabrak på Blakkur. För att min sadel glider för mycket när det inte är nån padd som tar emot. 
Men det är det att jag vill ha schabrak, jag tycker att det är snyggt med schabrak! Jag skulle vilja ha det. Men kollade runt på Horzes hemsida och hittade detta. 


Nå vad säger ni, är detta bra? Kommer sadeln då att glida runt ändå? Är det någon som har ett sånt här? Vad tror ni? Vill så gärna ha hjälp! Så snälla hjälp! :)

Kramisar
<3

Ja, vi är med!

Jag registrerade oss igår på Ålands hästregisters blogg!
Så Blakkur och Seimur är en av de 75 islandshästarna som är registrerade! :)
Kramisar
<3

75 islandshästar på Åland

Men de finns fler, många också!

Ny design m.m.

Va tycker ni? :) 

Har jobbat nu lite på detta, hade tråkigt så! Va tycks? Nåt vi borde ändra ännu????

Kramisar
<3

Svar på kommentar!

Ja, det är roligt Jenny om du vill komma med mig! :) Kul! Hihi! Måst fråga mamma och pappa om vi får låna stora bilen då! Hihi! Vi får snacka lite mera nu om detta!!! ;D 

Kramisar
<3

Någon som tänkt åka?

De Nordiska Mästerskapen, NM 2012.
Själv så sku jag kunna åka :D Gärna, om man nu får nån med sig och sånt då! ;)

Kramsisar
<3

Hagen, check!!!

I alla fall lite... :) Fick hem bark igår så nu har pappa varit snäll å fixat det med sin avant ut i hagen :) Inte lika lerigt längre, på de platser hästarna alltid står och hänger! :P

KRAMISAR
<3

Har man tråkigt, så har man...

Snodde denna av Elise!


Vad har du för färg på dina ridbyxor? Svarta, gråa, vita
Har du ridstövlar eller ridskor? Ridskor
Vad är din favorithäst för ras? Islandshäst ofc!
Anväder du chaps? Jao!
Vad har du för storklek på din hjälm? Hmm.. Har en Back On Track storlek L, så vet int riktigt ..
Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 12 ;)
Är hästar ditt liv? Jo, Blakkur <3
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Ja, asså att jag har en häst syns = foton!
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? Jo!
Har du ridit en hel svarthäst/ponny? Jodå!
Har du ridit en fjordning? Nej de tror jag inte faktiskt...
Har du ridit en shettis? Jeopp!
Har du ridit en travare? Kanske, asså vet inte riktigt om hästen va en gammal travare jag red....
Du rider dressyr i bland? Jo det gör jag, för min moster!
Du andväder alltid hjälm när du rider? Jo!
Du kan stallreglerna? Såklart!
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Jo!
Har du en speciell favorit häst/ponny? Japp, Blakkur och Seimur <3
Du rider mer än 4 gånger i veckan? Jo, typ 5-6 gånger
Du bor nära ett eller flera stall? Jo, nära vårat! :D
Du går på ridskola? Inte längre
Du brukar rida i ridhus eller paddock? Både
Har du haft sommarhäst? Nej det har jag inte
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Jo!
Tycker du om att hoppa? Ja... Int är de så hemskt heller (fast man hoppar ju inte såå högt ju)
Tycker du om att rida dressyr? Jo!
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Hmm... Tycket blått och rött!
Hur många hästar har du haft? 1, och har han ännu! <3
Rider du för någon privattränare? Ibland :) Och kommer att göra det mera detta år!
Hur länge har du ridit? Hmm.... 10 år?
Vad fick dig att börja rida? Min syster och mamma
Vilken gren gillar du mest? Asså? Jaa, gångarterna men tycker bäst om tölten dårå! :P
Har du egen häst? Jo! Den bästa de me! <3 ;)
Isf, vad har du för sadlar? Top Reiter IQ
Vad har du för träns? Nå ihop-plock :P
Hur många täcken har du? Ojj.... Hmm, rätt många. Kanske 5?
Hur många benskydd har du? Int nå, boots har jag...
Hur många vojlokar/schabrak har du? Hmm... Delar med Fanny. Så vet inte :P
Hur många grimmor har du? Typ tre kanske?
Hur många grimskaft har du? Många!



Kramisar!
<3

Seimur från Stenholmen!

<3

Tävlar om...

:D

RSS 2.0