Barbiedocks-syndromet

Har någon hört talas om de ? Om inte så ska jag nu berätta vad det är Barbiedocks-syndrom.De finns ryttare som har täcken på sina hästar för syns skull och de med matchande benlindor.Det har blivit en status grej att ha täcken på hästarna när de står inne. Då helst de absolut dyraste och snyggaste täcket de kan hitta på marknaden.
Jag förstår de som ska på tävling dagen efter och har en vit häst som man íntevill ha urinfläckar på.Men inte desom har de på inne bara för att ha det på inne. Men tunna täcken används även flitigt av vissa utomhus för att slippa få en lerig häst och de gör så att man behöver inte ryckta lika länge .
Så fort du går in i en hästbutik så ser du täcken till olika ända mål men alla märken ha tunna stalltäcken och man får inte glömma benlindorna som såklart ska matcha täcket och de ska den starkars hästen ha på sig i ett uppvärmt stall över natten . Sedan säger ägarna det är för att den fryser knappast den srår i ett varm stall med ett täcke på sig.Och om man ska ha täcke på så varför benlindorna på benen. Benlindorna ska bytas från stallet till hagen till andra och seddan ska de bytas igen vid ridningen aldrig får hästen av sig benlindorna.

Kommentarer
Postat av: Carro

Ja, det är hemskt hur mycket utrustning och täcken och remmar och olika linor och skydd och lindor och sådant folk sätter på sina hästar bara för syns skull vissa gånger, visst behöver man hjälputrustning till exempel skydd för att hästen inte ska sparka upp sig eller täcken för att hästen inte ska frysa, då ska man ju använda det men hästarna är ju inga barbiedockor man bara ska plocka på det som ser bra ut!

2012-01-25 @ 21:12:24
URL: http://sundshesttjejer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0