Magnus ...

Sitter i datasalen med några i min klass vi gjorde just en ankät där man skulle svar på frågor om mobbning
och kolla just rolf-göran begtsons seger ritt och då hitta jag en artikel

HOppas att han kommer i sommar till Åland i så fall ska jag rida för han... 
 
Magnús Skúlason och Hraunar frá Efri-Raudalaek i passmomentet i A-finalen i femgång.
Magnús dominerade mästerskapet

Med segrar i F1 Femgång, PP1 Stilpass, P1 250 meter och femgångskombinationen kan man väl säga att Magnús Skúlason och Hraunar frá Efri-Raudalaek ägde Sydsvenska Mästerskapen på Margaretehof i dagarna fyra.

Om man därtill lägger att de hade den högsta poängen i T2 Tölt efter uttagningen på fina 7,57 så kunde Magnús inte annat än vara nöjd med deras insatser de gångna dagarna. Han valde dock att inte rida T2-finalen eftersom dagen redan innehöll det snabbaste passlöpet på 250 meter på tiden 22,51 och avslutades med seger femgång för deras del.
- Han börjar bli komplett nu, säger Magnús Skúlason och ler när han tar emot priset efter A-finalen i F1 Femgång där de fick poängen 7,62 med mycket fina poäng i töltmomentet, med bland annat en 9:a.
På andra plats kom Helen Gustafsson och Borgfjörd vom Wiesengrund på 7,22 och Hinrik Sigurdsson på Vakandi frá Holtsmúla 1 på 6,69. Både Magnús och Hinni tog sig till A-final med två hästar, men valde de som fick den högsta uttagningspoängen.

Hinni fick en blå rosett i T2 Tölt med på Hrafn frá Holtsmula 1 på 7,21 som matchade hans blåa Hólarkavaj - som även segrande Alexandra Montan på Bragi vom Allenbach kan ståta med. Deras poäng blev 7,42. Det var kul att se så många toppekipage både bland seniorer och ungdomar i finalerna, även om det finns en tydlig tendens att stryka sig i en eller flera finaler.

En extra rolig A-final att se var ungdomarnas F1 Femgång där syskonen Sandra och Marcus Jonsson tävlade tillsammans med sin kusin Linda Antonsson.
- Det måste vara första gången vi rider i en och samma final på nationell nivå, säger Linda som red familjens egna uppfödning 6-åriga Thra Från Dirhuvud som är efter Hraunar frá Efri-Raudalaek.
Sandra vann på Ari från Stora Öllstorp på 6,98 före Linda 6,26 och Marcus kom på en fjärdeplats med 5,55.

Helena Kroghen Adalsteinsdotter på Seth fra Nöddegården tog sig till A-final både i V1 Fyrgång och T1 Tölt för ungdomar, men valde att satsa på fyrgången och segrade på 7,20.

Theresia Kristoffersson på Tristan från Jarde kvalificerade sig också till båda A-finalerna  och segrade i tölten på 6,72 och kom på en tredjeplats i fyrgången på 7,03. Båda imponerar som vanligt med fin ridning och hästar med elasticitet. Det gör även Isabelle Felsum på Viktor från Diisa  som segrade i A-finalen i V1 Fyrgång för seniorer på 7,90. De fick mycket höga poäng överlag och bland annat en 9:a i galoppmomentet. Det var för övrigt flera danska ryttare på plats och en ganska stor hejarklack på plats i solskenet. Margaretehof har blivit en mycket populär tävlingsplats även för dem.
- Den här anläggningen är helt komplett, det är bara ölförsäljningen som saknas, som en dansk ryttare uttryckte sig.


Kommentarer
Postat av: Mattan (syrran)

Tro mej, jag vill oxå att han kommer!

De sku va så kul :))))

2011-06-06 @ 08:39:55
URL: http://allasmatilda.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0